SOMMARREA - Klicka här för att se våra hetaste DEALS!

Recept på enkel och otroligt god Vegetarisk Pizza

Allt börjar med en god pizzabotten

En god pizzabotten gör otroligt mycket. Ju bättre pizzabotten desto mindre topping behöver du.

Ska du göra en egen deg så har vi recept till en grym pizzabotten HÄR.

Men det är inte alltid man orkar göra egen deg så därför får du lite tips här under vad du kan göra om du inte har ork att göra din egna pizzadeg.

  1. Köpa färdig pizzadeg hos närmsta pizzeria. Det är inte alla pizzerior som vill sälja degar men det blir mer och mer vanligt.
  2. Tortillabröd är också perfekt att göra pizza av. De blir väldigt tunna och knapriga samt går fort att tillaga och det blir otroligt gott.
  3. Blomkålsbotten, en bra pizzabotten om du är glutenallergiker, går på LCHF eller bara vill ha en annan pizzabotten. En Blomkålsbotten består i princip bara av blomkål, ägg och ost.
  4. Köpa färdig pizzabotten på Föreningspizzan eller liknande ställe.

När vi gjorde vår pizza använde vi oss av pizzabotten från Föreningspizzan. Dem är frusna men redan klara, bara att lägga på toppingen och in i ugnen en kort tid. I vanlig ugn behöver denna pizzabotten cirka 7 minuter. Men i pizzaugn var den klar på 1,5min.

Vegetarisk Pizza

Topping

När det kommer till pizzatopping finns det inga gränser. Du kan i princip slänga på vad som helst på en pizza och det blir gott! Det är det som är det fina med pizza, släng på dina favorit råvaror eller resterna du har i kylen.

Detta är dem råvaror vi använde oss av på vår vegetariska pizza.

  • Tomatsås / Smaksatt Crème Fraiche (Vi varierade mellan tomatsås och smaksatt Crème Fraiche som bas på pizzan)
  • Mozzarella (ca 3/4 mozzarella brukar det gå åt för 1 pizza)
  • Pesto

Garnering:

  • Ruccolasallad
  • (Ev. Pinjenötter)
  • En god olivolja att ringla över

Är inte hela familjen vegetarianer och någon tjatar om att få med kött på. Släng på några skivor salami eller prosciutto efter tillagningen.