Saker att tänka på vid användning av pizzaugn!

Att äga en pizzaugn är ett riktigt lyft i vardagen! Du kan få till riktiga proffspizzor helt själv på hemmaplan och imponera på vänner, grannar och familj.

Men det är otroligt höga temperaturer man hanterar när det kommer till en pizzaugn så därför är det extra viktigt med säkerheten. Här kommer vi rada upp olika punkter med saker att tänka på om man är nybörjare eller osäkert vid sin pizzaugn!


Hittar du inte svaret på din fråga nedan?

Maila gärna oss på info@grillkung.se så hjälper vi dig!

Använd av pizzaugn

Tänk på detta!

Underlag

Underlaget är bland det viktigaste när det kommer till använd av pizzaugnar. Speciellt när det kommer till ugnarna från Forno Allegro som inte har några ben. Men vilken ugn man än använder ska man alltid lägga en extra tanke på vad som är under då ugnen blir otroligt varm även på utsidan.

Bra underlag

1. Marksten / annan sten

2. Bord / Bänk i rostfritt stål, gjuten aluminium eller annat material som tål värme

Använd INTE detta

1. Träpall (inte ens om den är blöt)

2. Dyn box

3. Träbord / bänk (inte ens om det är blött)

4. Plastbord / bänk

5. Gräsmatta

Användning av något brännbart kan resultera i att det går sönder eller i värsta fall tar eld. Vilket kan få förödande skador både på ugn men också närliggande objekt.

Tips

Det funkar att använda träpall eller bord i trä om man först lägger på en marksten eller liknande icke brännbart innan du ställer på ugnen. Men se då till att stenen är minst 5cm tjock.

Snabbtändare och Grillhandskar