SOMMARREA - Klicka här för att se våra hetaste DEALS!

Grymma stekhällar som håller hög kvalité


Stekhällar för alla!

Grillsymbol är ett väletablerat varumärke som konstant utvecklas och tillverkar grymma produkter för hem och trädgård. En av sakerna de är störst på är just stekhällar och självklart erbjuder de stekhällar i olika storlekar och material. Deras stekhällar används både av privatpersoner men även av restauranger och yrkeskockar.

En stekhäll är det perfekta komplementet till en grill eller pizzaugn. Några av våra favoriter att göra på en stekhäll är att woka, göra smashburgare eller lyx-frukost med bacon och äggröra!

Exakt vad det är som gör Grillsymbols stekhällar så bra kommer vi redogöra i detta avsnitt. Hur de använder extra vindskydd, erbjuder elektronisk tändning och har smarta brännare. Några av dessa saker gör att just Grillsymbol är i framkant när det kommer till utvecklingen av vår kära stekhäll.

Tycker du detta avsnitt saknar något eller har någon mer fråga, kontakta gärna oss så hjälper vi dig!

Stekhällar för alla!

Material & Funktion

Material

Grillsymbol har 3 olika stål i sina pannor. Alla med olika kvalité och i olika prisklasser för att passa alla på marknaden.

De tre olika materialen är:

Varmvalsat Stål

Enkelt stål som inte är rostfritt. Pannorna i varmvalsat stål ingår i serien BASIC. Den billigaste serien som fokuserar på bra stekhällar för pengarna.

Kolstål

Kolstål som kommer upp i riktigt hög värme och är väldigt trevliga att laga mat på och blir bara bättre och bättre med åren. Kolstålspannorna finns i Pro-serien och ligger prismässigt som medel av dessa.

Rostfritt Stål

Det klassiska rostfria stålet som håller en otroligt hög kvalité och gör pannorna fort varma och lätta att rengöra. Stekhällarna i Rostfritt ligger högst i prisklass men är det material som kommer hålla bäst i längden. Rostfritt stål finns också i Pro-serien. ALLA ställningar till stekhällarna i Pro-serien är tillverkade i rostfritt stål. Vilket gör just Pro-serien extra exklusiv.

De olika serierna och betydelsen av dem kommer vi gå in djupare på längre ner på denna sida.

Funktion vid Användning

Alla Grillsymbols stekhällar är väldigt enkla att använda och framförallt att tända om du jämför med många andra märken på stekhällar.

Tre av fördelarna vid användning av Grillsymbols stekhällar är:

Den Elektriska Tändningen

Alla stekhällarna har elektriskt tändning. Vilket betyder att med hjälp av en liten knapp trycker du igång gnistor ut från elektroderna. Som gör att när dem får kontakt med gasolen kommer det lågor. Här slipper du lyfta av pannan och tända brännarna med tändare eller tändstickor varje gång. Vilket gör det mycket smidigare att tända men framförallt säkert, man slipper riskera att bränna av armhåret.

Brännarna

Brännarna är ringformade med armar som sträcker sig in mellan brännarna. Armarna gör det svårare för lågan att slockna men även enkelt att stänga av och sätta på en av brännarna om man nu vill det. Antal brännare på stekhällarna varierar beroende på storlek av stekhäll man köper. Det är allt ifrån 1 brännare (460-serien) upp till 3 brännare (960.serien).

Storlekar på Stekhällar & Wokpannor

Stekhällarna & Wokpannorna finns i 4 olika storlekar.

Stekhällar

460

Stekhäll som är 46cm i diameter. Den lilla pannan perfekt för en familj på 4-6 personer. Den rymmer upp till 10 portioner. Denna storlek har korta ben och kan därför stå på en bänk eller utekök. Man kan köpa till långa ben för att få den i normal arbetshöjd.

580

Stekhäll som är 58cm i diameter. En bra mellanstorlek på panna. Den rymmer mellan 12-20 portioner.

720

Stekhäll som är 72cm i diameter. En större panna för den stora familjen eller mindre restaurangen. Den rymmer 20-30 portioner.

960

Stekhäll som är 96cm i diameter. Den största stekhällen för restauranger eller stora fester. Denna är grymt stor och rymmer mellan 50-80 portioner. Denna modell finns även i light. Vilket betyder en lättare modell av Pro.

Wokpannor

450

Wok som är 45cm i diameter. Den lilla pannan perfekt för en familj på 4-6 personer. Den rymmer upp till 10 portioner. Denna storlek har korta ben och kan därför stå på en bänk eller utekök. Man kan köpa till långa ben för att få den i normal arbetshöjd.

545

Wok som är 54cm i diameter. En bra mellanstorlek på panna. Den rymmer mellan 12-20 portioner.

675

Wok som är 67cm i diameter. En större panna för den stora familjen eller mindre restaurangen. Den rymmer 20-30 portioner.

915

Wok som är 91cm i diameter. Den största stekhällen för restauranger eller stora fester. Denna är grymt stor och rymmer mellan 50-80 portioner.

Skillnad på Stekhällarna

De olika Serierna

BasicPro (Kolstål)Pro-Inox (Rostfritt)
Panna i Varmvalsat stålPanna i KolstålPanna i Rostfritt Stål
-Benställning i rostfritt stålBenställning i rostfritt stål
Enkelt VindskyddTre-Dubbelt VindskyddTre-Dubbelt Vindskydd
-Elektronisk TändningElektronisk Tändning
Gasolbrännare CE-CertifieradGasolbrännare CE-CertifieradGasolbrännare CE-Certifierad
Pannan 3mm tjockt stålPannan 5mm tjockt stålPannan 3mm tjockt stål

De olika Storlekarna

450/460545 / 580675 / 720915 / 960
6,5kW11,4kW11,4kW21kW
1 brännare2 brännare2 brännare3 brännare
25 / 85 hög85cm hög85cm hög85cm hög
Väger 9kgVäger 18kgVäger 20kgVäger 55kg
Rymmer 6LRymmer 11LRymmer 15LRymmer 50L

Wild Chef & Stark

Wild Chef och Stark är de stekhällar som du har över en vanlig öppen eld. Två modeller med korta ben som är enkla att ha med ut i skogen eller till badplatsen. Båda är tillverkade i varmvalsat stål precis som Basic serien och finns i alla storlekar som dem andra stekhällarna 460 - 580 - 720 - 960

Stark

En enkel platt stekhäll med 6cm högre ben än Wild Chef.

Wild Chef

I grund och botten en platt stekhäll men med upphöjd öppning i mitten för plats att ställa kastrullen eller stekpannan på. Alltså en multifunktionell panna med plast för att steka och koka med värme direkt från elden.

Wild Chef & Stark

Shoppa Stekhällar från Grillsymbol!