Bli en äkta pizzabagare hemma!

Recept

Alla älskar pizza och Du är en av dem!

Men hur bakar man den perfekta pizzan och hur är den perfekta pizzan? Vi låter vår pizzaexpert Marcus Larsson komma med sina bästa tips!

Frågor angående napolitansk pizza?

Börja med att lätt trycka fingertopparna i mitten utav degen och jobba dig utåt tills att du får en platt central cirkel och tjocka kanter på sidorna. Sedan kan du försiktigt dra ut kanterna om pizzan inte är helt rund. Ha alltid lite mjöl under degen när du bakar ut den för att degen inte ska fastna.

Parmigiano-Reggiano eller parmesanost som den kallas är att rekommendera till napolitansk pizza.

Degen ska göras på helst tipo 00 vetemjöl men annan vetemjöl funkar också bara det inte är tillsatt kornmalt. Degen kommer behöva vila i 12 timmar och pizzan behöver gräddas i en stenugn på 500 grader. Se hela vårt recept på hemsidan.

En ugn som når 400-500 grader, vi rekommenderar ooni koda 16.

En IR-termometer så man kan ha koll på hur varmt det är i ugnen. Pizzaspade att skjutsa av pizzan. En snurrspade så du kan vända pizzan i ugnen, dock inte nödvändigt, har du en tunn pizzaspade att skjutsa av pizzan så kan du plocka upp pizzan med den, ta ut den ur ugnen och vrida pizzan med handen.

ooni koda