kamado_bono.PNG

Kamado Bono

Kamado Bono grundades år 2014 av Tomas Petryla som själv är en aktiv grillare som grillar ungefär 320 dagar om året. Framgångssagan började med att Tomas fick en egentillverkad grill från sin far i födelsedagspresent som han började laga mat med. Efter ett tag insåg han att han behövde en annan grill - en multifunktionell grill - en grill, en ugn och en rökare allt i ett. Kamado Bono är ledande i Litauen och siktar på att bli ett välkänt varumärke i Europa.

Olika modeller

Kamado Bono kommer i fyra olika modeller. Minimo är den minsta modellen och den som sticker ut från de andra när det gäller tillbehör som följer med. Media, Grande och Limited är de tre större modellerna med samma tillbehörspaket som följer med till grillen.

Grillytorna är Minimo 34 cm, Media 44,5 cm, Grande 49 cm och Grande Limited 56 cm.


Kamado

Redan under forntiden använde människor lerkastruller och spisar för matlagning. Arkeologer har hittat dem i alla delar av världen. En av de äldsta är mer än 3000 år gammal och har påträffats i Kina. Den runda lerkastrullen anses vara den moderna KAMADO grillens föregångare.
Lerspisar har använts och utvecklats av människorna över hela världen för olika sorts matlagning. I Indien blev det till exempel ”tandyr”, och i Japan - ”mushikamado” för att ånga ris vid högtidliga ceremonier.

Mushikamado var en rundformad lerkastrull som hade ett lock av välvd lera och som framför allt användes i södra Japan. Redan då kom japaner på metoden att reglera värmen. De utvecklade ett ventilsystem där temperaturen reglerades genom att justera en tilluftsventil i den undre delen av KAMADO grillen och en frånluftsventil i toppen av locket. Istället för ved använde de träkol.

Mushikamado – en flyttbar träkolsgrill – upptäcktes av amerikaner efter andra världskriget och används idag som KAMADO grill. Ordet KAMADO från japanskan betyder ugn eller spis och har översatts som ”plats för kitteln”. Kanjitecknet 竈 betyder KAMADO. Idag används begreppet KAMADO till alla liknande typer av keramiska grillar.


Villkor

Garantin gör grillens keramiska kropp, deflektorplatta och elstaden är obegränsad. Alla metalldelar och den brandsäkra tätning är 2 år. Sidoborden har en garanti på 1 år.

För juridiska personer med kommersiellt syfte gäller 1 års garanti på alla delar och tillbehör.

Visa alla produkter
Grillkung

Populära produkter från Kamado Bono