Napoleon grillar - Kanadensisk kvalité

Innehållet kan inte visas


Varför Napoleon?

Napoleon Grills har en lång och framgångsrik historia. Namnet Napoleon föddes år 1981 i Ontario, Kanada av Wolfgang Schroeder genom att hans företag Wolf Steels började tillverka braskaminer och lite senare även grillar både för kol och gasol. Idag har företaget över 700 personer anställda världen över och fabriker med en yta av 226,000 kvadratmeter.

Det som vi på Grillkung tycker kännetecknar Napoleon är att de som en av väldigt få aktörer på grillmarknaden inte tittar så mycket på vad andra gör utan istället försöker göra världens bästa grill efter vad de tror på helt enkelt.
Det har i sin tur lett till många häftiga inovasioner och i förlängningen gett Napoleon en plats som en av de absolut största aktörerna på marknaden.

Varför Napoleon?

Infraröd brännare - Sizzle zone

Sizzle zone är en av innovationerna som gjort Napoleon mycket uppskattat av kunder runt om i världen. Många av Napoleons grillar är utrustad med en sidobrännare som kallas Sizzle Zone. Det är en keramisk brännare med hundratals små hål där gasen sipprar upp och skapar en yta av extrem hetta. Sizzle Zone kan nå temperaturer på upp till 930°C och har många olika användningsområden.

Det klassiska användningsområdet är att grilla skivade styckningsdetaljer som entrecote, filéer eller stekar där man först karamelliserar ytan på köttet och sedan grillar det klart inne i grillen till önskad stekgrad.

Vi på grillkung ser givetvis fler användningsområden. Man kan givetvis använda den som en vanlig kokplatta till potatisen men också till att steka eller woka på sizzle zone. Allt går bara mycket fortare än de klassiska kokplattorna som brukar finnas på grillar.

I vissa grillar är även Sizzle zone inne i grillugnen.

Infraröd brännare - Sizzle zone

Grilla med kol i gasolgrillen

I alla Napoleons gasolgrillar (exklusive de portabla) har man möjligheten att elda även med kol. Det enda man behöver är ett Napoleon Koltråg som man köper till grillen. Man sätter koltråget direkt på brännarna, tänder upp brännarna och kör på max med gasolen tills det brinner, därefter stänger man av gasen och väntar till man har den rätta temperaturen man vill grilla på.

Detta klarar grillarna av för att de är byggda med rätt dimensionerade material som klarar värmen från brinnande kol utan att bli förstörda.

Man behöver alltså inte välja mellan gasol och kol utan man kan få de bästa egenskaperna av båda om man köper en Napoleon.

Grilla med kol i gasolgrillen

Video Koltråg

Innehållet kan inte visas

Jetfire ignition

Napoleons tändning av grillen kallas Jetfire ignition och fungerar som ett säkert sätt att tända grillen. Ett litet gasolrör vid varje brännare tänds av en gnisttändare som sedan sprutar en liten eldlåga mot brännare och sedan tänder. Alltså ingen elektronik men ändå en tändning som fungerar varje gång. Detta gör att tändningen fungerar i ur och skur, år efter år. Man slipper också att byta batteri eller elektronisk komponenter som har kortare livstid.

Jetfire ignition

Innehållet kan inte visas

Design

Napoleon strävar alltid efter att göra designen till sin egen och man tar inte genvägar för att kunna sälja mer grillar utan man skapar sin egen väg. Många uppskattar Napoleons design både när det gäller kvalité och hur de ser ut. Alla som känt känslan i locken på en grill i Pro-serien eller ser brännarna och brännarskyddens tjocklek i en grill i Rogue-serien borde enligt oss hålla med. De saknar motstycke på marknaden i segmentet premiumgrillar helt enkelt. 

När man ser en grill i Pro-serien med sina ledbelysta vred och projicerande logga på marken framför då hajar man till. Eller när man ser den mattsvarta Phantom, då vet man att detta är marknadens snyggast grill.


Garantier

Napoleon har förmodligen marknadens bästa garantier samtidigt som garantierna överensstämmer med verkligheten. Delarna håller nästan alltid hela garantitiden ut vilket gör att du slipper byta delar. Skulle det dock vara så att något strular så har du alltid generösa garantier att luta dig mot. Vi på Grillkung lagerhåller också de vanligaste reservdelarna vilket gör att om något händer så löser vi det snabbt!

De flesta grillarna har 10 års garanti på brännare och 5 års garanti på brännarskydd och galler, de delar som tar mest stryk inuti en gasolgrill. Vissa modeller har även 15 års garanti på balja och lock vilket gör att du kan känna dig trygg när du köper en Napoleon!

Kvalité & materialval

Bara de bästa materialen är bra nog i en Napoleongrill. Bilden är från en enklare grill i Rogue-serien som är Napoleons mest sålda serie i antal, alltså ingen av de dyrare grillarna från Napoleon. Själva grillboxen är gjord i gjuten aluminium som håller över lång tid. Slitdelar som brännare och brännarskyd är tillverkade i rostfritt stål i mycket hög kvalité (304-standard) men det som skiljer dem mest från andra varumärken är tjockleken i godset. Tjockare gods, längre hållbarhet. Att man dessutom har Napoleon President garantiprogram i 15 år är ingen nackdel direkt.


Innehållet kan inte visas

Modeller

Hos Napoleon finns en grill för alla. Vi hittar mindre och enklare gasolgrillar till större och lyxigare varianter med alla tänkbara funktioner. Vi hittar också gasolgrillar för inbyggnad i utekök, portabla grillar för husvagnen eller sommarstugan samt kolgrillar med extra allt! 

Vilken modell du än väljer från Napoleon så kan du förvänta dig kvalité, prestanda och något extra. Vi tycker att Napoleon är ledande i innovation och utveckling och de strävar verkligen efter att tillverka världens bästa gasolgrill!

Du kan läsa mer om de olika serierna och modellerna nedan

Prestige Pro-serien

Napoleon mest påkostade grillar är Prestige Pro-serien, eller Pro-serien som den kallas i folkmun. Precis som namnet antyder så är detta riktiga proffsgrillar för den som söker efter det bästa. Materialval, prestanda, funktioner och kvalité slås samman i denna modellserie och enligt oss på Grillkung så hittar du inte en bättre gasolgrill i Sverige. 

På Prestige-Pro hittar du alla tänkbara funktioner som både gör grillningen lättare och roligare. Eller vad sägs om ledbelysta vred "Safety Glow" som visar när brännare är på/av, Belysning inuti grillen, projicerande logga som tänds på marken när du närmar dig grillen, Sizzle Zone, rotisserie som ingår, rotisseriebrännare, inbyggd ishink och massa mer.

Pro-serien finns i tre modeller:


Prestige-serien

Strax under Prestige Pro-serien hittar vi Prestige-serien som  även kallar P-serien, tex P500 eller P665. Här är det precis som hos Pro-serien materialval och kvalité som sätts i fokus. Det som skiljer Prestige mot Prestige-Pro är att Prestige-serien har något färre funktioner och "lull lull". Vill du ha något färre funktioner men samtidigt en gasolgrill i toppkvalité med grymma garantier,  då är Prestige-serien något för dig. I denna serie hittar vi också specialutgåvan Prestige 500-3 Phantom som är marknadens snyggast gasolgrill enligt oss på Grillkung!

I Prestige-serien hittar vi följande grillar:

  • Prestige 500-3 Phantom - Specialutgåva med design i fokus samt marknadens bästa grillgaller i gjutet rostfritt
  • Prestige 665 - Stor gasolgrill med 5 bottenbrännare helt i rostfritt stål
  • Prestige 500-3 - 4 bottenbrännare som osar kvalité

Rogue-serien

Napoleons största och mest sålda serie av gasolgrillar är Rogue-serien. Här hittar vi gasolgrillar i toppkvalité med långa garantier för en mindre peng än Prestige och Prestige Pro. 

I Rogue-serien hittar vi tre olika storlekar:

  • 625 - Den största med 5 st bottenbrännare
  • 525 - Mittemellan med 4 st bottenbrännare
  • 425 - Den minste med 3 st bottenbrännare

I Rogue-serien hittar vi förutom olika storlekar också olika benämningar vilket gör att grillarna skiljer sig mot varandra:

  • -1 eller Black edition som vi på Grillkung kallar den. Här ingår Rogue 425-1 och  Rogue 525-1 och dessa utmärker sig med sin svarta färg
  • -1 XT som är i rostfri design med Sizzle Zone och dubbelt isolerat lock. Här hittar Rogue 625 XT, Rogue 525 XT & Rogue 425 XT
  • -1 SE som står för "special edition" i rostfri design fast med ännu fler funktioner än XT-modellerna. Exempel på grillar i denna serie är Rogue 525 SE & specialutgåvan Rogue 425 SE Phantom

Om du vill läsa mer om Napoleon Rogue-serie så klicka här! Vil du jämföra funktioner mellan grillarna i Rogue-serien, klicka här!

Video - Testvinnaren Rogue 525 SE

Innehållet kan inte visas

Freestyle-serien

Napoleons senaste serie heter Freestyle och här hittar du gasolgrillar i en lägre prisklass. Man har valt att förenkla vissa delar för att få ner kostnaden men man har behållit det viktigaste som brännare och grillbalja. Detta har gett en enklare gasolgrill med grym prestanda och kvalité till ett grymt pris!

Napoleon Freestyle är för dig som söker efter en prisvärd gasolgrill men fortfarande söker efter kvalité, prestanda och innovation som kännetecknar Napoleon.

i Freestyle-serien hittar vi:

Kolgrillar

Självklart så erbjuder Napoleon kolgrillar med. Från klassiska klotgrillar som Pro 22 till mer utvecklade Pro 605 med höj- och sänkbar kolbädd. Det som kännetecknar Napoleons kolgrillar är att de precis som på gasolgrillarna sätter kvalité och innovation i fokus. Kolgrillarna kommer utrustade med rejäla äkta gjutjärnsgaller vilket skiljer sig enormt mot emaljerade tunna galler som de flesta andra varumärken jobbar med.

Letar du efter en ny kolgrill så tycker vi på Grillkung att du definitivt borde ta en titt på Napoleons modeller:

Inbyggnadsgrillar & utekök

Napoleon erbjuder också gasolgrillar för inbyggnad samt moduler för utekök. Bygg ett utekök med Napoleons grillar och moduler och du har ett utekök som står pall år efter år. Förutom en rad olika grillar så hittar du även dörrar och smarta moduler för att du ska kunna bydda dina drömmars utekök. Förutom toppkvalité så är Napoleons moduler enkla att installera och platsbygga vilket gör att alla kan bygga ett utekök med Napoleon

Portabla grillar

Napoleon har flertalet mindre och portabla grillar som passar till husvagnen, campingen eller på balkongen. Även om grillarna är mindre så ska de inte underskattas och prestandan är fortsatt hög och innovation och kvalité är även i fokus.

Innehållet kan inte visas