Vad är skillnaden mellan Napoleon Rogue modellerna?

Vad är skillnaden mellan Napoleon Rogue modellerna? Och vad betyder egentligen SE och XT?

Det finns många grillar som är heta på marknaden just nu. Men ska vi endast fokusera på en grillmodell så är det utan tvivel Napoleon rogue som har blivit folkkärast i familjehemmet under pandemiåret. Grillkung säljer hela rogue serien från Napoleon och har märkt en stark efterfrågan på alla dess modeller under de senaste två åren. Sebastian Virta som är VD på Grillkung.se kommenterar ökningen.

- Det är fantastiskt att vi på Grillkung har lyckats sälja så många Napoleon Rogue grillar under det senaste året. Speciellt Napoleon Rogue 525 SE som vi har haft en hög efterfrågan på.

Här tänkte vi gå igenom i detalj vad som egentligen skiljer dessa Napoleon grillar åt. De alla heter ju Rogue men de kommer i olika storlekar och därav modellnamnen 425, 525 och 625. Vi kommer även förklara vad SE och XT står för och hur de påverkar grillens funktion. Vi hoppas göra livet lite enklare för dig när du ska köpa Napoleon grill online genom att bryta ner skillnaderna på dessa grillmodeller.

Vilken modell ska du köpa?

Grillarna är väldigt lika i konstruktionen men det som skiljer dem åt är både finish och funktion. Alla Rogue modeller har brännare och lock i rostfritt 304-stål. 425 och 525 kommer i tre olika modeller vilket är Black edition, XT och SE "SPECIAL EDITION" medans 625 endast finns i XT OCH SE. Det som i grunden skiljer grillarna åt är antal brännare och storlek. 425 har tre brännare, 525 har 4 brännare och 625 har 5 brännare i botten av grillen.

Möjligheten finns att uppgradera sig till en XT eller SE och då tillkommer exklusiva funktioner som inte finns tillgängliga i den reguljära Balck Edition modellen. Alla Rogue XT modeller har sizzle zone och dubbelisolerat lock skulle du vara sugen på att uppgradera dig till SE så finns det ännu fler fördelar. SE "Special Edition" har även den stora sizzle zonen, bakre rotisseriebrännare, LED belysta reglage, rostfriagaller samt att den har en extra vindisolering i ryggen på grillen vilket passar om du har grillen på en plats där det blåser mycket. Du kan läsa i detalj vad som skiljer varje modell åt nedan.

Jämförelsediagram om tekniska saker mellan de olika Rogue modellerna hittar du HÄR.