Pulled Pork på två vis tillagat av Johan på Traeger

Pulled Pork | Otroligt saftigt fläskkött

Detta recept kommer från Johan som jobbar med pelletsgrillarna från varumärket Traeger. Han tillagar karrén i deras Timberline 850 som är en av Traegers mest exklusiva pelletsgrillar. Men självklart kan du även tillaga pulled porken i en annan grill, ugn eller liknande.

Kika gärna på videon bredvid för att höra Johan berätta mer om hur han gör sin Pulled Pork och går igenom varje steg med er. Johan kommer visa både en snabb variant på pulled pork och en som tar längre tid.

Receptet kommer här nedan.

Innehållet kan inte visas

Recept

 • En hel benfri fläskkarré bit
 • Senap (ej för söt då sockret kan ge en bränd smak i grillen)
 • Traeger RUB (funkar även med annan RUB)
 • Äpple juice
 • Traeger QUE BBQ SAUCE (funkar även med annan BBQ sås)

Tillvägagångssätt

Innan köttet går in i grillen, värm upp grillen till cirka 135-140 grader. Man gör detta både för att döda bakterier och rengöra grillen men också för att få ut all fukt som kan ha samlat sig i grillen.

Vid tillagning ska grillen stå på 105 grader.

En bra termometer kan behövas om du inte har det anslutet till grillen. Tips är denna från Meater: https://www.grillkung.se/produkt/meater-by-apption...

 1. Ta fram och torka av köttbiten från köttsaft som kan ha samlat sig runt när den legat förpackad.
 2. Smörj in köttbiten med senapen ordentligt.
 3. Strö över kryddan/ruben och snåla inte. Var generös så köttet verkligen täcks ordentligt!
 4. Lägg in köttet på grillen. Den ska nå en innertemperatur på 72 grader inför nästa steg. Hur lång tid det tar beror helt på storleken på köttbiten, men ungefär 4-6 timmar.
 5. När köttet är cirka 72 grader ska det svepas in i slaktarpapper eller liknande och vila. Pulled porken är klar när den har en temperatur på cirka 92-93 grader. Man måste inte svepa köttet utan kan istället låta det ligga på grillen tills den är 92-93 grader men det som händer då är att den kan släppa lite mer vätska och bli torrare. Du kan även ta köttet vid 72 grader och lägga det i en form med lite äpplejuice och bbq sås för att låta den gå klart i.
 6. När köttet är i rätt temperatur så räcker det att dra sönder köttet med händerna i en form. Du avslutar med att toppa med juicen och bbq saucen, rör om.
 7. Sen är det bara att njuta!

Frågor angående pulled pork

Hamburgare med t.ex coleslaw, Pitabröd med sallad och vitlökssås, Tortilla bröd och göra som en taco, rostad potatis med vitlöksmajonäs.

En hel benfri fläskkarré bit, Senap (ej för söt då sockret kan ge en bränd smak i grillen), Traeger RUB (funkar även med annan RUB), Äpple juice, Traeger QUE BBQ SAUCE (funkar även med annan BBQ sås).

Traeger RUB, Traeger QUE BBQ SAUCE

Värm upp grillen till cirka 135-140 grader. Man gör det för att döda bakterier och rengöra grillen, men vid tillagning ska grillen stå på 105 grader.

Detta recept är från Johan som jobbar på pelletsgrillar från varumärket Treager. Han tillagar karén på deras Timberline 850.

Timberline 850

En bra termometer kan behövas om du inte har en ansluten till grillen.

Termometer tips!