Pizza Bianco á la @smakbomben

Pizza Bianco, med citron och brynt salviasmör och pinjenötter.

Malin Rosdahl är en av våra ambassadörer som vi är så stolta över. Hennes resa har bara börjat och hon utvecklas för varje dag som går. Malin har alltid älskat att laga pizza och det lär bli mer nu när hon har en pizzaugn. Håll utskick för vi tror det kommer att komma många läckra recept framöver. Följ gärna Malin på Instagram som du hittar här: @smakbomben

Tillagningstid: ca 60 minuter plus tid för gräddning

Köp färdig deg eller gör som Malin din egen pizzadeg. Malins recept och tillvägagångssätt hittar du här. Vi har även recept på glutenfri pizzadeg.

_

Recept

Ingredienser

  • Smetana
  • Mozzarella (3/4 mozzarella per pizza)
  • Smör (25 gram per pizza)
  • Färsk salvia
  • Citron (cest)
  • Rostade pinjenötter
  • Parmesan
  • Salvia
  • Salt
  • Peppar

Salviasmör

1. Bryn smör
2. Dra åt sidan och lägg i 10 blad salvia
3. Salta och peppra efter smak

Tillvägagångsätt

1. Baka ut pizzadegen. Malins degrecept hittar du här.

2. Lägg på smetana, riven mozzarella och ringla över bryna smöret. Snåla inte!

3. Grädda pizzan tills den får en fin färg

4. Strö över hackad salvia, pinjenötter, citronzest, permesan och de sista av bryna smöret.

5. Avsluta med lite nymalen salt och peppar sedan är det bara att njuta.