Grilla Entrecote och färskpotatis på midsommar

Grillat på midsommar

Midsommar är svensk sommar när den är som bäst – sill, sång, jordgubbar… och självklart: grillat!
Vi bjuder på ett enkelt men klassiskt recept att samlas runt i sommarkvällen. Det funkar lika bra på kol- som gasolgrill, och ger den där äkta känslan av sommar, doft och smak.

Grillad entrecôte med örtsmör & färskpotatis på spett

Du behöver (4 pers):

Entrecôte

  • 800 g entrecôte i skivor
  • Olivolja
  • Flingsalt & svartpeppar
  • Färsk timjan eller rosmarin

Örtsmör

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • Färska örter (t.ex. persilja, timjan)
  • En nypa flingsalt
  • Rivet citronskal (valfritt)

Färskpotatis på spett

  • 1 kg färskpotatis
  • 2–3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • Färska örter
  • Flingsalt & svartpeppar

Så här gör du:

1. Förbered potatisen: Förkoka potatisen i lättsaltat vatten i ca 8–10 minuter. Låt svalna något. Blanda med olja, vitlök och örter. Trä upp på spett eller lägg i grillkorg.

2. Gör örtsmöret: Blanda smör med vitlök, örter och citronskal. Lägg i kylskåp tills servering.

3. Grilla köttet: Pensla köttet med olivolja och krydda med salt, peppar och färska örter. Grilla över direkt värme i ca 2–3 minuter per sida (beroende på tjocklek och hur du vill ha köttet).

4. Grilla potatisen: Lägg spetten på grillen och grilla tills de får fin yta, ca 5–10 minuter. Vänd ofta.

5. Servera: Lägg upp allt på ett stort fat. Toppa entrecôten med en klick örtsmör och servera med potatisen. Klart!

Grillad entrecôte med örtsmör & färskpotatis på spett

Grilltillbehör du behöver!

Grillar vi rekommenderar

Rogue 425-1 SE Phantom - 20%
Baron S 590 IR - 5%
XXL Kolgrillsvagn - 4%
Memphis Ultimate - 7%
Convective 640 B XL - 14%
Double Play 5650 Gas and Charcoal Grill - 14%
Rogue 525 Pro S - 10%