Grillkungs julkalender - Se julklappstips här!

Designgrillar tillverkade av Everdure by Heston Blumenthal

Innovativa Gasol & Kolgrillar

Everdure är ett Australiensk varumärke som grundades redan 1935.

Men under 2016 gjorde Everdure ett samarbete med Michelinkocken Heston Blumenthal och en ny del av företaget började. Nu säljs varumärket över hela världen och hos oss på Grillkung kan du ta en del av många av dessa special designade innovativa produkterna. Alla framtagna av Everdure med hjälp av kocken Heston. Med andra ord är varje grill produkttestad av stjärnkocken själv.

Alla grillar och grilltillbehör från Everdure är tillverkade i Australien.

innovativa_gasol__kolgrillar.jpg

Everdure Grillsystem

Everdure har både gasolgrillar och kolgrillar. Alla grillar är tillverkade för att vara smidiga att använda och enkla att rengöra. Dessutom har dem en unik stil vilket gör att dem sticker ut i trädgården eller på altanen. Nedan kommer vi dela upp de olika delarna på grillen och förklara varje del ingående. Allt för att du ska bli säker på grillarna från Everdure och kanske få en klarare bild av vad just du söker.


Gasolgrillar

Force & Furnace heter dem två gasolgrill modellerna från Everdure.

Brännare

Både Force & Furnace har samma typ av brännare. Det som skiljer grillarna åt är att Furnace har 3 brännare medans Force bara har två.

Tändsystem

Force & Furnace har ett enkelt elektroniskt tändsystem. Vilket innebär att du varken behöver tändare eller en separat knapp till gnisttändaren för att få igång lågan på grillen. Allt finns i vreden och gnistorna blir när du vrider på vreden vilket gör det otroligt smidigt att tända. Vreden på grillen sitter på högersidan på sidobordet istället för framsidan av grillen som man annars kanske är van vid med en gasolgrill.

Grillgaller

Gasolgrillarna Force & Furnace har grillgaller i gjutjärn. Force har 2 lika stora galler medans Furnace har 3 galler precis som du kan se på bilden nedan. Gallren är utformade för att även skydda brännarna under då de har en slät del under gallren precis i samma form som brännarna. Detta hindrar fettet att droppa ner direkt på brännarna.

Till båda dessa modeller finns det stekplatta att köpa till. Som du enkelt byter ut mot ena grillgallret. Stekplattorna är även dem i gjutjärn.

Här kan du hitta stekplattan till Force modellen:

Stekplatta Force

Till Furnace finns två stekplattor:

Stekplatta Furnace höger/vänster sidan

Stekplatta Furnace mitten


Kolgrillar

Cube, Hub, Hub II, Fusion är modellerna från Everdure som är kolgrillar. De är alla i olika storlekar perfekta för olika typer av tillfällen. Lilla Cube är underbar att ha med på båten eller annan utflykt medans Hub II är den ultimata familjegrillen med ordentlig grillyta!

Tändsystem

Fusion, Hub och Hub II har alla 3 elektroniskt tändsystem. DU fyller alltså grillen med kol men med hjälp av ett litet knapptryck trycker du igång grillen. Efter att du tryckt på knappen tar det bara 10 minuter innan grillen är klar för användning.

I lilla Cube är det vanlig tändning som gäller med tändkloss, tändvätska eller snabbtändare. Vilket gör den smidig att ha med överallt.

Grillgaller

Grillgallren är i krom och på Hub serien har gallren varsitt stort cool-to-touch handtag. Vilket innebär att handtagen inte blir varma. Så du lätt kan lyfta gallren och fylla på med mer kol under grillningens gång.

HÄR hittar du en tabell med de tekniska skillnaderna mellan modellerna.