Grillad tonfisk med het avokado- och mangosalsa

Att grilla tonfisk

Det är inte lätt att lyckas med att få till den perfekta tonfisken. Färsk tonfisk kan lätt bli seg, grå och tråkig om man tillagar den för länge. Det man vill ha är en bra grillad yta och när du skär i tonfisken att den är rosa och fin inuti.

Vi har fått ta del av ett recept från Andreas Näslund om hur han grillar sin tonfisk. Bredvid kan ni se en kort video när tonfisken ligger på grillen med de perfekta grillränderna, recept kommer nedan.

Följ gärna Andreas på instagram: @andreasmiddag

Innehållet kan inte visas

Recept

Grillad tonfisk

  • Färsk tonfisk
  • Chili
  • Citron
  • Olja
  • Salt
  • Sesamfrön

Het avokado- och mangosalsa

  • Mango
  • Avokado
  • Gurka
  • Chili
  • Limejuice
  • Olja

Tillvägagångssätt

Tänk på att när du tillagar tonfisken att grillen, stekplattan eller grillpannan ska vara väldigt varm när du lägger i fisken. Är pannan eller gallren kalla när du lägger på fisken får den inte lika fina grillränder.

  1. Gör en marinad till fisken med olja, salt, hackad chili, citronzest och citronjuice.
  2. Marinera tonfisken i minst en timme.
  3. Rosta sesamfröna i en torr panna på låg värme. Rör om då och då så det inte bränns.
  4. Hacka mango, avokado, gurka och chili i önskade bitar som du själv tycker om.
  5. Blanda ihop med limejuice och lite olja.
  6. Grilla tonfisken på hög värme i ungefär 1,5 min på varje sida.
  7. Låt tonfisken få vila några minuter och toppa med de rostade sesamfrön.
  8. Servera med salsan och en lime eller citronklyfta.