Grymt goda toast på grillen!

Frukost på grillen är något man inte alltid gör. Men det kan vara hur enkelt som helst och framförallt otroligt gott!

Just toast är en sådan sak som är svår att misslyckas med. Där kan du ta överblivet bröd och ostkanterna som är kvar i kylen och det blir fortfarande otroligt gott.

Prova att slänga på just det du tycker är gott på toasten, som skinka, salami, brieost eller korv. Ja här är finns det inga gränser utan ta det du tycker är gott och prova!

Mozzarella & Bacon Toast

Den ultimata toasten, perfekt att göra både på grill eller spis.

För fyra toast

  • 8 st skivor toastbröd/rostbröd
  • 1 paket bacon/stekfläsk
  • 1 paket Mozzarella
  • 2 st tomater
  • Pesto

Vill du göra egen pesto så kan du hitta det HÄR

Om du ska grilla

Starta grillen så den hinner bli varm. Låt gallret ligga på och bli varmt (desamma gäller om du tänker använda stekplatta

Tillvägagångssätt

Börja med att steka baconet i stekpanna eller på stekplatta så den blir krispig. Skiva upp tomaterna och sen mozzarellan i 4 skivor. Bred mackorna med peston och fördela sen de övriga ingredienserna på fyra av brödskivorna. Avsluta med att lägga på en av de resterande mackorna på dem med fyllning och tryck ihop försiktigt.

Sen är det bara att grilla eller steka dina toast. Ge ett lätt tryck på dem i pannan/grillen och låt dem sen ligga kvar så de blir gyllenbruna på undersidan. Vänd därefter så det blir samma på andra sidan toasten.
Använder du stekpanna så kan du köra på medelhögvärme en lite längre tid så osten hinner smälta.
Använder du grill så kan toasten få färg innan osten smält, lägg då toasten på sidan av grillen där det är lte svalare så den får ligga och bli varm utan att ta för mycket färg.