Glace till kycklingvingar
Kycklingvingar - köttets godis
Ok, nu ska ni få ett recept för den absolut godaste glacen jag vet för wings men det fungerar också till hel kyckling, revbensspjäll eller när du gör en fläskkaré.
Fokus från mig är alltid att det ska vara enkelt, få ingredienser som många har hemma.
Glace till kycklingvingar
2 matskedar honung
2 matskedar sambal oelek
4 vitlöksklyftor hackade
1 tesked worchester shire sås
1 matsked Soya
1 tesked vinäger av valfri sort
Rör ihop och smaka av, vill du ha starkare, dra i mer sambal oelek vill du ha mildare dra i mer honung.
Jag har också några tips om ni inte har alla ingredienser. Sambal oelek går att byta ut med Sriracha-sås men såsen blir finare och mer glansig med sambal oelek samt lite godare. Det går att byta ut honung med sirap och har man inte worchester shire sås kan man ta mer soja.
Gör så här:
Salta vingarna när de är torra, sätt vingarna i grillen eller ugnen. 150 grader på grillen eller 200 grader på ugnen. När de är mer eller mindre klara kan ni skicka på lite glace men eftersom det är mycket socker var noga med att inte bränna glacen.
Låt dem vila i 5 minuter i rumstemperatur och skicka ner dem i bunken där du gjort glacen och rör om.
Servera med creme fraice - kombinationen skapar magi och häll på lite extra glace över vingarna på tallriken.
Detta är ett recept som min far alltid gjorde efter en resa till USA tidigt 2000-tal som jag fortsätter göra gång på gång, var inte rädda för att bjuda på detta till grannen, kompisen eller kungen, alla kommer tycka om detta!
För de som är känsliga för starkt ger man dem bara lite mer creme fraiche!
Man kan lätt bli rädd för denna glace om man inte gillar starkt men creme fraichen kan göra dig lugn då den neutraliserar en hel del hetta!
Bäst blir det på grillen om ni frågar mig men det blir också kanon i ugnen eller airfriern eller som de ofta gör i USA, skickar ner allt i fritösen!
Grill on!
//
Sebastian Virta
"Självutnämnd Grillkung"
Sebastians glace till buffalo wings

