Varför ska man välja en Broil King?

Innehållet kan inte visas

Broil Kings grillar är konstruerade för att ge bästa smak och resultat oavsett hur du vill grilla. Med det legendariska grillsystemet och jämna temperaturen kan du laga i stort sett vad som helst i en Broil King.

Grillgallren – proffsiga grillränder

Grillgallren – proffsiga grillränder


Kraftiga gjutjärnsgaller som ger en perfekt jämn värme och härliga grillränder. Gjutjärnsgallren Har två sidor för olika användning där den ena har spetsar för att skapa perfekta grillränder och den andra spår där köttsaften samlas, vilket ger ett saftigare kött genom naturlig ösning.

För att komma till Broil Kings gasolgrillar tryck här

Proudly made in North America

Proudly made in North America


Broil King är ett av få amerikanska grillmärken som fortfarande tillverkar sina grillar i Nordamerika. De har fabriker i både Kanada och USA och tillverkar sina grillar i rostfritt stål av högsta kvalité. Om det är två saker nordamerikaner är grymma på så är det stål och barbecues och när amerikanare av amerikanskt stål gör amerikanska grillar kan det knappast bli annat än succé.

Dual Tube brännare

Dual Tube brännare

Brännarna är tillverkade i högsta kvalitet av äkta rostfritt stål av bästa sort vilket gör att du som kund får minst 5 års garanti. På modeller med Dual Tube brännarna (Baron och uppåt) får du 10 års garanti. Brännarna är framtagna för att ge jämna lågor, effektiv och jämn värmespridning över hela ytan och på några minuter värma grillen upp till 350 grader.

Sidobrännare

Sidobrännare

De kraftfulla sidobrännarna gör att du kan koka potatis eller göra sås samtidigt som du grillar.

Grillningen blir mer effektiv och du kan vara ute i solen under hela matlagningen.

Grillugnen - Therma Cast

Grillugnen - Therma Cast

Grillugnen är tillverkad i gjuten aluminium eller rostfritt stål för lång hållbarhet och utmärkt värmeisolering. I de flesta modeller är sidorna i locket gjorda i gjuten aluminium för att få ett stabilt lock och mitten gjort i dubbelskärmad rostfritt stål på utsidan och en extra plåt för isolering på insidan. Tillsammans med stålvågorna Flav-R-Wave som samlar upp köttsafter, marinad och glace som sedan förångas i grillugnen av de kraftfulla brännarna ger köttet en fantastisk grillsmak.

Stålvågorna - Flav-R-Wave

Stålvågorna - Flav-R-Wave

Förångning av köttsaft, fett, marinad eller glace som droppar ner på de rostfria stålvågorna Flav-R-Wave skapar en massiv ånga som ger köttet en oemotståndlig grillsmak och ger en överlägsen värmefördelning över hela grillen.

Den bakre roteesseribrännaren

Den bakre roteesseribrännaren

En grillkungs bästa vän måste vara rotesseribrännaren, låta grillen göra sitt under flera timmar i en jämn låg temperatur där man får dricka en öl och kanske pensla lite mellan varven när rotesserin snurrar med en delikat kyckling.

Varför rotisserie då?
Jo, köttet får en naturlig ösning vilket betyder att istället för att safterna droppar ner så stannar mer köttsaft i köttet eftersom köttet roterar. Det ger mer smak och saftigare kött, precis som man vill ha det!

Kvalité och hållbarhet på stålet

Kvalité och hållbarhet på stålet

Broil King använder högkvalitativt stål på de flesta komponenterna till skillnad mot de flesta konkurrenterna på marknaden, alla andra stålkomponenter är förzinkade och har behandlats med porslinsemalj eller pulverlack i en avancerad trestegsprocess.

Skåpet - godkännd för PC-10

Skåpet - godkännd för PC-10

Skåpet under en Broil King gasolgrill är väl tilltaget så att det utan problem finns plats för en gasoltub och lite tillbehör.

Det är rejält byggt för att skydda gasoltuben och grillen från väder och vind.

Underskåpet i grillarna är godkända för den större PC-10 flaskan förutom inbyggnadsmodellerna som endast är anpassade för en PC-5 flaska. Det beror på att grillugnen är väl isolerad och inte för så mycket värme nedåt. Det är bara en av fördelarna med en välisolerad grillugn.

De är byggda med 2 olika plåtar med luft mellan plåtarna vilket gör att gasoltuben aldrig har kontakt med grillboxen.

Livstids garanti

Livstids garanti
Broil Kings garantier är en av marknadens vassaste, Det är alltid livstids garanti på stora delar av grillen, som tex locket och grillbaljan. Dessutom är det alltid minst 5 års garanti på bottenbrännare, övriga delar är det minst 2 års garanti på.

Upptäck våra olika Broil King grillar!