Recept på biff med lök och champinjoner



Biff gryta med asiatisk touch

Detta recept kommer från vår vän och samarbetspartner Lotta Öström som heter @lottaostromsmat på instagram. Hon fick testa en av våra wokar från Omberg och självklart levererade hon ett dunder recept som ni bara måste prova!

Lotta skriver:

"Jag gillar verkligen att Omberg woken ryms perfekt i min Kamado Joe. Det första jag wokade var biff med lök, chili och skogschampinjoner i oystersause. Woken är i gjutjärn och kan användas både inne på spisen eller ute på grillen. Den är 36 cm och har ett snyggt trälock."

Följ gärna Lotta på instagram för mer härlig inspiration på vad du kan laga antingen inomhus på spisen eller utomhus på grillen!

Biff gryta med asiatisk touch

Recept

  • 500 gram tunt strimlat nötkött (Lotta använder rostas)
  • 1 st gullök
  • 1 st solo vitlök
  • 2 dl skivad purjolök
  • ca 8-10 st champinjoner
  • 2 dl oystersauce
  • 3-4 dl vatten
  • Färsk chili
  • Sambal oelek
  • Salt och vitpeppar efter smak

Vid servering

  • Sesamfrön
  • Färsk persilja
  • Skivad salladslök
  • Ris

Tillvägagångssätt

  1. Woka och krydda köttet med salt och peppar i olja
  2. Tillsätt den skivade löken, purjolök, vitlök, chili och sambal oelek efter din egen smak
  3. Woka tills löken blivit mjuk och tillsätt svampen.
  4. Häll där efter på oystersauce och vattnet och låt puttra i ca 20-30 min rör om lite då och då och häll på mer vatten om så behövs.
  5. Smaka av och tillsätt mer chili och kryddor efter din egen smak.
  6. Vid servering strö över sesamfrön, färskpersilja samt skivad salladslök och servera tillsammans med ris.