Recept på Burnt Ends


Vad är Burnt Ends?

Burnt Ends är godis för alla som älskar kött! Sidfläsk i små bitar som är tillagade sakta och länge. Så fettet på sidfläsket blir riktigt mjukt och köttet mört med en krispig yta runt om. Blanda det med någon god rub eller bbq sås så är du hemma! Detta är perfekt att ha som snacks eller på till exempel ett julbord.

Nedan kommer vårt recept på burnt ends. Självklart gör vi det på grillen och det tycker vi du också borde prova!

Testar du receptet, lägg gärna ut på instagram och tagga oss @grillkung och #kvarteretsgrillkung

inledning

Burnt ends recept

  • Saftiga Burnt Ends med Honungs-Glaze

    Ingredienser:
  • 1,5 kg oxbringa eller högrev
  • 2 msk brunt socker
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk cayennepeppar (kan justeras efter smak)
  • 1 tsk salt
  • 1 kopp barbecuesås
  • 1/4 kopp honung
  • Rökflis (valfritt)


Gör så här:

  1. Förbered grillen: Om du använder en rökare, värm upp den till en låg och jämn temperatur runt 110-120°C. Om du använder en vanlig grill, se till att den är inställd för indirekt grillning.

  2. Förbered köttet: Skär oxbringan eller högrevet i kuber, ungefär 5 cm stora. Blanda brunt socker, paprikapulver, lökpulver, vitlökspulver, svartpeppar, cayennepeppar och salt i en skål. Gnugga kryddblandningen jämnt över köttet, se till att alla sidor täcks.

  3. Grilla eller rök: Placera köttet på grillen eller i rökaren. Om du använder en rökare, tillsätt rökflis för extra röksmak. Låt köttet rökas eller grillas i cirka 3-4 timmar eller tills det har en fin bark på ytan och är mört.

  4. Skär och glasera: Ta bort köttet från grillen och skär det i mindre bitar, ungefär 2,5 cm stora. Blanda barbecuesås och honung i en skål. Pensla blandningen över de skurna köttbitarna.

  5. Grilla igen: Placera de glaserade köttbitarna tillbaka på grillen och låt dem grillas i ytterligare 30-45 minuter eller tills de har en härlig glans och krispighet.
  6. Servera och njut: Ta bort från grillen och låt dem vila i några minuter. Servera de saftiga och smakrika burnt ends som en aptitretande fest eller som huvudrätt tillsammans med ditt favoritgrilltillbehör.

    Dessa honungs-glaserade burnt ends kommer garanterat att bli en succé på din grillfest!