Påskkampanj - Handla för 1000:- | Chans att vinna ett kamado ägg

Burgare med rödvinsbräserad lök och tryffelmajo

Receptet kommer från Fredrik Finn. För mer recept och inspiration på hans Instagram som ni hittar HÄR.

Recept

Vill du även baka Fredriks hamburgarebröd hittar du det här: finntorped

  • Högrevsfärs, 800 g
  • Potato buns eller liknande, 4 st
  • Burgarcheddar, 8 st
  • Majonnäs, 8 msk
  • Vit tryffelolja, 4 droppar
  • Rödlök, 200 g
  • Smör, 1 msk
  • Olja, 1 msk
  • Rött vin, 0,5 dl
  • Timjan, 2 kvistar
  • Salt och svartpeppar

Tillvägagångssätt

  1. Forma fyra stadiga puckar av färsen.
  2. Pensla hamburgarna med olja eller ister. Tillsätt salt precis innan grillning.
  3. Blanda tryffelolja och majonnäs, smaka av så att tryffelsmaken inte blir för kemisk.
  4. Dela rödlöken på hälften och skiva tunt. Stek löken i smör och olja ca 10 minuter tills den blir mjuk, akta så inte löken bränns.
  5. Tillsätt det röda vinet, en nypa salt och 2 timjankvistar till löken, låt vinet koka in i löken helt och hållet. Plocka sedan bort timjankvistarna.
  6. Maxa grillen och grilla burgarna hårt på båda sidor, krydda med svartpeppar efter smak.
  7. Släng på osten och stäng locket på grillen så att osten smälter. Ta av burgarna vid 55 graders innertemperatur för medium rare, och låt köttet vila ett par minuter

Dags att slå ihop burgaren

  1. Pensla bröden med smör eller ister och ge dom en kyss på grillen.
  2. Ta på 1 msk majonnäs på varje bröd och placera varsamt burgaren.
  3. Toppa burgaren med rödlöken och den andra brödskivan.

Servera med pommes eller potatischips och passande gott vin. Du hittar viner som passar till denna hamburgare HÄR.