Vilka är dom bästa grillarna 2024?

Gasolgrillar bäst i test 2024!

Grillkungs storslagna bäst i test är äntligen här. Vi på Grillkung har grillat och sålt många grillar genom åren vilket har gjort att vi har samlat på oss ofantlig kunskap och rutin när det kommer till grillar. Vårt utpräglade syfte är att hjälpa så många som möjligt att bli självutnämnda grillkungar!

Men hur hittar man då den perfekta gasolgrillen för att bli en Grillkung?

Vi tänkte göra valet lite enklare för dig genom att jämföra 10 av dom gasolgrillar vi tycker är bland dom populäraste och mest efterfrågade på marknaden. Vi kommer bedöma grillarna utifrån flera kriterier som vi har satt upp för att göra det så enkelt som möjligt för dig att välja vilken din nästa gasolgrill blir!

Fornetto Ranger Pro 410

Fornetto Ranger Pro 410

Fornetto Ranger Pro 410 är en Italiensk gasolgrill som har 4 bottenbrännare med kokplatta på ena sidobordet. Gasolgrillen har en stabil konstruktion vilket gör att den står stabilt och inte vinglar. Gasoltuben förvaras i grillen som har dubbeldörrar vilket är trevligt.

Locket på Ranger 410 består även av tjockt glas vilket gör att du kan se in i grillen utan att behöva lyfta locket varje gång du ska ta en titt. Detta är en fördel då du släpper ut värmen varje gång du lyfter på locket.

Fornetto Ranger Pro 410 får 3,5/5 Grillkungar

Vill du veta mer? Klicka nedan!

Napoleon Rogue 425 SE Phantom

Napoleon Rogue 425 SE Phantom

Napoleon Rogue 425 SE phantom som förmodligen är en av dom snyggaste grillarna på marknaden! Med sin mattsvarta finish som är blästrad direkt in i stålet och inte lackad. Vreden är belysta med en vit snygg färg som gör sig bra mot den mattsvarta färgen.

Grillgaller i rejält rostfritt stål som är lätta att rengöra och ser otroligt snygga ut. Napoleon Rogue 425 SE Phantom har även en infraröd sidobrännare som kommer upp i 800 grader vilket är grymt när du vill tillaga något snabbt eller bränna av en köttbit.

Napoleon Rogue 425 SE Phantom får 4/5 Grillkungar

Omberg Borghamn gasolgrill

Omberg Borghamn Gasolgrill

Omberg Borghamn gasolgrill är perfekt för dig som söker en större och rymligare grill med bra förvar. Grillen har 6 brännare, sidobrännare, bra avlastningsyta och även rotisseri brännare där det medföljer rotisseri spett. Kunde önska att den var lite bättre isolerad annars helt klart en prisvärd grill. Omberg Borghamn Gasolgrill får tre och en halv grillkung i betyg!

Omberg Borghamn Gasolgrill får 3,5/5 Grillkungar

Everdure Furnace Black

Everdure Furnace Black

Everdure Furnace är storebror till force vilket innebär att den är lite större och lite stadigare byggd. Med två stora gasolbrännare och stor yta för att få plats med det mesta man kan tänka sig grilla på en gasolgrill så är det en otroligt smidig och framförallt snygg grill!

Designen är kanske det som sticker ut mest med Everdure Furnace eftersom att de inte är byggd på samma sätt som en traditionell gasolgrill. Grillen har två runda brännare och med vreden som sitter på sidan utav grillen istället för främre panelen. Vreden är otroligt smidiga och har även inbyggd elektrisk tändning så du behöver bara vrida på vreden för att tända den grillen vilket ger en lyxkänsla.

Everdure Furnace Black Får 3/5 Grillkungar

Napoleon PRO 500

Napoleon PRO 500

Kompromisslös grill som har det mest du söker! Här har dom inte sparat på någonting. Napoleon Pro 500 har 4 st rejäla brännare följt utav en bakre rotisseri-brännare ink rotisseris-pett med motor på köpet.

Grillen har på vänstra sidobordet en infraröd brännare som kommer upp i temperaturer på 800 grader. Vänstra sidobordet har en större icebucket som du kan använda för att förvara kyld dryck en somrig dag. Belysning inne i grillen och långa garantier gör detta till en riktigt premiumgrill!

Grillen har även en högre "rygg" vilket är en fördel mot starka vindar då det inte blåser rakt in i grillen och påverkar värmen i grillen så mycket. Priset är lite saftigt men samtidigt får du vad du betalar för.


Napoleon Pro 500 får 5/5 Grillkungar

Pit Boss Ultimate Plancha

Pit Boss Ultimate Plancha

Den perfekta grillen för dig som vill ha en gasolgrill med ett helt stekbord. 4 rejäla brännare som ger bra värme och en helt okej isolering. Överdelen är avtagningsbar med hjälp av fyra spännen som sitter runt grillen. Lyft av grillen från kroppen och placera den vart du tycker den gör mest nytta. Minus att du inte kan köpa till ett galler utan det är endast stekbord som gäller.

Pit Boss Ultimate Plancha får 3,5/5 Grillkungar

Broil King Gem 330

Broil King Gem 330

En mindre gasolgrill som är perfekt för dig som vill ha något praktiskt och inte för stort att grilla på. Har tre brännare och plats för en gasolflaska under grillen. Kommer även med en kokplatta på vänster sidobord. För dig som vill ha något ännu enklare finns GEM 310 som är en modell mindre och har allt som GEM 330 har förutom sidoplatta och aluminiumsidobord. Perfekt för den lilla familjen på två eller om inte utrymme finns för något större.

Broil King Gem 330 får 3/5 Grillkungar

Broil King Baron 490

Broil King Baron 490

Broil King Baron 490 är en av dom bästa prestanda grillarna på marknaden. Med sina kraftfulla brännare och slutna grillbalja så blir det en otrolig värme. Broil king blir en smakbomb eftersom allt fett du grillar bränns och ger dig en god grillsmak. Rejäl och gedigen konstruktion med sidobrännare och rotisseri brännare och ett stort plus är att man även får med rotisseri spett med motor. Gasoltuben kan förvaras i skåpet under grillen vilket är otroligt smidigt då den inte behöver stå bredvid grillen.

Broil King Baron 490 får 4,5/5 Grillkungar

Napoleon Freestyle 425 SIB

Napoleon Freestyle 425 SIB

En gasolgrill som kommer upp i hög värme otroligt fort och håller värmen mycket jämt och bra. Hade varit trevligt med lite extra yta men totalt sett en kanon grill till det priset. Även charmigt med kapsylöppnare vilket enbart brukar komma på premiummodeller. Grillen har en fördelaktig prisbild så du får väldigt mycket för pengarna! Sidobrännare som kommer upp i 800 grader finns att tillgå på grillen vilket är en rejäl fördel.

Napoleon Freestyle 425 SIB får 4/5 Grillkungar

Vill du veta mer? Klicka nedan!

Napoleon Rogue 525 SE

Napoleon Rogue 525 SE

Bra yta och extra funktionerna som belysta vred, rostfria galler, rotisserie brännare och den stora sidobrännaren gör grillupplevelsen fantastisk. Napoleon Rogue 525 SE har även dubbelisolerat lock vilket är skönt om man grillar på vintern. Minus är att det inte går att fälla det vänstra sidobordet vilket gör att man kommer behöva avsätta lite extra yta för förvaring av grillen.

Napoleon Rogue 525 SE får 4/5 Grillkungar

Upptäck alla Grillkungs gasolgrillar