BESTPEPPER

Naturlig peppar

Peppar har odlats i Kambodja i mer än tusen år och i början av 2015 köpte Ingemar och Dariya sina första hektar i Siem Reap. Odlingarna sker helt utan gifter och säljs hel vilket beror på att de vill bevara pepparns utsöka smak och arom. KHMER erbjuder både peppar på kvarn och i påse och har flera olika sorter både som Areng och Kompot.

Svartpeppar

Svartpeppar KHMER handplockas under perioden Maj-Juni i de 4 meter höga pepparbuskarna varefter den gröna pepparn torkas i 3-4 dagar i solen till härlig svartpeppar. Pepparns smak är intensivt kryddig och passar till de flesta rätter.

Vitpeppar

Vitpeppar KHMER är fräsch och härlig krydda som passar bra till fisk och fågel gärna i kombination med den röda. Äkta Vitpeppar är kärnan av Rödpeppar alt. svartpeppar. De använder endast vatten för att ta fram kärnan vilket förklarar den fräscha smaken och aromen på Vitpeppar KHMER.

Rödpeppar

Rödpeppar KHMER tas under tiden Januari- Maj innan den avslutande skörden sker. I de 4 meter höga buskarna handplockas de mogna rödrosa bären som sedan torkas till Rödpeppar.
Smaken och Aromen är gudomlig. Den når inte samma styrka som Svartpepparns topp men kommer med en mycket angenäm smak som håller i sig länge. Rödpeppar KHMER passar till nästan all matlagning såsom kött, vilt, fläsk, kyckling, fisk, pasta, gratänger m.m. Rödpeppar skall inte förväxlas med Rosépeppar som kommer från en helt annan växt.

Grönpeppar

Den färska Grönpepparn skördas mellan Januari- Mars. En fräsch härlig peppar med mjuka pepparkorn och stark smak. Grönpeppar KHMER Kampot kan med fördel användas i såser. Grönpeppar KHMER Kampot levereras konserverad med salt men kan även frysas in.

Visa alla produkter
Grillkung