Nonno Peppe enligt Saltpeppar.se

Test och utvärdering från Millan

Sedan 2019 har Camilla (Millan) använt Edil Planet Nonno Peppe pizzaugn. Hon bloggar och instagramar flitigt om främst pizzorna, men även andra saker hon lagar i ugnen. Här kommer Millan dela med sig av sina tankar kring varför man ska investera i en pizzaugn. 

Följ gärna Millan på www.saltpeppar.se eller Instagram @saltpepparse

Är Nonno Peppe värt pengarna?

Den frågan jag oftast får är om det är värt pengarna. För mig är det ett definitivt ja. På vintern tar vi in ugnen i ett förråd, men annars står den ute resten av året. Det ugnen mest används till är såklart pizza, vilket våra vänner ofta önskar när de kommer på besök. Pizza är så mycket mer än snabbmat, det kan vara riktigt underbar festmat också. 

Så ugnen har använts mycket mer än jag trodde under de här åren. Än har vi inte tröttnat!

Är det svårt att använda ugnen?

Redan första gången lyckades vi helt okej med pizzorna. Men sen har det bara blivit bättre och bättre. Det svåraste i början var temperaturerna och att ha tålamod att värma upp stenen tillräckligt mycket. När stenen är uppvärmd blir bottnen på pizzorna också bättre. Sen gäller det att hitta en bra pizzadeg också. Jag har testat mängder och själv experimenterat en hel del. Min favorit är utan tvekan vår surdegspizza som görs på tipo0 mjöl. Så lätt att arbeta med och kanterna jäser upp helt perfekt.

Pizzaugnens kvalité

Vi har inte haft några som helst problem med ugnen under alla de här åren. Den är givetvis en aning sliten av väder och vind, men inget som påverkar hur den fungerar. Den är stabil och håller värmen bra även en kall och blåsig dag. Utrymmet inne i ugnen är perfekt för att laga en pizza åt gången och samtidigt kunna fortsätta elda för att hålla värmen. Höjden inuti är tillräckligt hög för att du även ska kunna göra bröd och frallor.