« Tillbaka till alla inlägg

Test Outdoorchef Geneva 570 g

Publicerad 2017-06-21 av Sebastian Virta

2017-06-08

Produkttest Outdoorchef Geneva 570 g

Grillkung började med en storsatsning på Broil King och sen har det växt med nåt märke per år. När vi tar in ett nytt märke och satsar på det så börjar vi med att lära oss så mycket som möjligt om grillarna och tillbehören som vi ska sälja.

Outdoorchef har vi iofs sålt i 6-7 år i butiken och tyckt det varit fina grillar men aldrig helhjärtat med rätt tillbehör, olika modeller etc. Under de åren har vi dock hunnit testa hur de sköter reklamationer, hur tillgången på reservdelar mm har fungerat och det har aldrig varit några
problem.

Det som Outdoorchef har gjort sig kända för och som jag anser vara det som är speciellt med just dem är deras klotgrillar för gasol. Med den vändbara konen kombinerar man enkelt mellan direkt grillning och indirekt grillning. Då kanske ni tänker att direkt och indirekt grillning går
att göra i vilken gasol eller kolgrill som helst och det gör det ju också, MEN
med konen har jag efter att ha grillat nästan varje dag i en månads tid upplevt
en ny kärlek i grillningen.

När man grillar på en mer klassisk gasolgrill med 4 brännare som ligger uppradade bredvid varandra strax under gallerna är värmen underifrån inga som helst problem, all värme kommer ju därifrån och sprids uppåt. Det gör i sin tur att man får en fin yta underifrån men inte så mycket ovan ifrån, alltså typisk direkt grillning som det kallas. På Outdoorchef kan man också
göra det genom att vända konen som på bilden under till vänster:Det är dock i den indirekta grillningen som Outdoorchefen gör sig som bäst. Har aldrig grillat på en grill där värmen ovanifrån är lika kraftig som värmen underifrån. När man vänder konen som på bilden ovan så den blir som en tratt så cirkulerar värmen på ett annat sätt och när man vill grilla hela måltiden på grillen som en stek på ena sidan och en potatisgratäng på andra sidan så går det alldeles utmärkt och med ett fantastiskt resultat på ett väldigt enkelt sätt. Man kan till exempel köra en Pizza indirekt i över 300 grader vilket man inte kan i en ”vanlig” gasolgrill utan om man ska komma upp i den temperaturen måste man köra alla brännare på fullt och hoppas på att pizzan inte är bränd i botten när den är klar.

Under den månaden som jag grillade med Outdoorchef 57 cm gasolgrill så testade jag allt från att göra långkok av större stekar, grilla burgare, steaks, gratänger av potatis eller pasta och fisk men det var att baka bröd som jag verkligen fastnade för. Brödet liksom får ett helt annat lyft i
grillen och växer uppåt på ett annat sätt än i ugnen. Det blir även om jag är något av en nybörjare på brödbakning perfekt både underifrån och ovanifrån vilket generellt kan vara problem på grill annars då all värme kommer från botten.

Sammanfattning

Outdoorchef Geneva 570 g är enligt mig en av marknadens snyggaste grillar och
kan placeras i stort sett var som helst. Jag tänker mig att den är perfekt att
ha på tex balkonger där man enkelt kan placera den i hörn med sidoborden
nedfällda eller längs en vägg. Jag rekommenderar denna grill starkt för allroundgrillaren med matintresse!

Tillbehören då?

Jag hade bara testat >tången (299 kr) innan men den har jag har haft i 6 år och älskar den.

Nu testade jag:

- >Gourmetset halvmåne – perfekt till en klotgrill med sin
form, dessutom enkel att rengöra, mångsidig. Pris 499:-

- Grillpincetten – ett lyxtillbehör med fin känsla

- Överdraget – bra överdrag inget direkt extra mot sina konkurrenter utan ett
bra överdrag utan krusiduller.


Plus

+ Designen
+ Konen
+ Indirekt värme i världsklass
+ låg jämn värme
+ Designen gör den lätt att placera, tar inte så mycket plats
+ Gasolsnål
+ kan gömma tuben i röret (upp till 7kg)

Minus
- något liten yta när man vänder på konen för direkt grillning
- svårt med olika temperaturzoner
- Personligen hade jag gärna haft ett gjutjärnsgaller men det finns som tillbehör och det är en smaksak, det medföljande porslinsemaljerad gallret fungerade bra.


Mvh

Sebastian Virta
”Självutnämnd grillkung”

www.Grillkung.se

Potatis och rotfruktsgratäng i halvmåneformen var en perfekt kombo

Även bra för övrig rostning, grönsaker, tillbehör eller som här 2 st varma mackor.

Snygg grill som var lätta att placera och flytta runt, fällbara sidobord gör den perfekt i ett hörn eller på en balkong.

Som sagt, brödbakning på denna grill!! Helt fantastiskt för mig som glad amatör! Försök hitta en ugn som kan ge 320 grader varmluft!

« Tillbaka till alla inlägg