Helgrillad ryggbiff
Publicerad 2015-03-24 av Sebastian Virta
Igår var det dags för grill, vädret har varit lite si och så men lite vind och 6 grader hindrar mig inte från att grilla med den här grillen när jag fick möjlighet!
Jag valde en svensk ryggbiff på ca 1,2 kg från Östenssons i Skänninge.
Riktigt fin köttbit! Jag ville ha den medium rare så jag tänkte grilla den till ca 56 grader innertemperatur.
Först smörjde jag in köttet med chiliolja och sedan kryddade jag köttet med citronflingsalt och peppar.
Sen var det äntligen dags att grilla igen. Jag värmde grillen till max, ca 350 grader, sen stekte jag 2+2+2+2 minuter, alltså 2 minuter på ena sidan, sen 2 minuter på andra sidan, sedan vända i 45 graders vinkel igen för att få rutmönster på båda sidor.
Därefter stängde jag av de 2 brännarna under köttet och sänkte de andra 2 till medium low sen fick ryggbiffen ligga där i 50 minuter innan den kommit upp i 58 grader innan jag tog av den. Sen var det bara att servera.
Till detta serverades hemmgjort vitlökssmör och potatis i ugn med lite tillbehör.
P.S.
Recept på Fridas vitlökssmör som var awesome!
100 gram smör
Lite flingsalt
2 stora vitlöksklyftor
Saft från en fjärdedels citron
Färsk persilja
Rakt ner i mixern och sen var det klart!
![](/assets/uploads/news/8/img_2031.jpg)
Rekommenderade produkter
![2 Plus paket med kryddor och tillbehör](https://www.grillkung.se/images/themes/grillkung/badges/package_percent_badge.png)