« Tillbaka till alla inlägg

Direkt Grillning

Publicerad 2015-03-03 av Sebastian Virta

Direkt grillning

Direkt grillning är det snabbaste och vanligaste sättet att grilla korv, hamburgare, kotletter och grillskivor på. Man grillar då direkt på glöden eller gasolen och värmen kommer rakt underifrån, detta förutsätter självklart att du vänder på köttet för att få ett bra och jämt grillresultat.

Vi rekommenderar direkt grillning till enklare rätter som grillspett, rostade grönsaker, korv, hamburgare, kotletter och grillskivor.

Man får en härlig yta och tydliga grillränder.

Så här gör man:

1 Värm upp grillen ordentligt i 5-10 minuter
2 Borsta gallret fritt från grillrester och övriga rester
3 Pensla eller spraya gallret med olja så att inte köttet fastnar
4 Sänk till önskad temperatur
5 Lägg på köttet, drick en bira och njut
6 Bon apetit

« Tillbaka till alla inlägg