« Tillbaka till alla inlägg

Presenttips farsdag!

Publicerad 2021-10-26 av Felix Manfredsson


Bästa presenterna till den grilltokiga farsan på farsdag!

Farsdag inträffar varje år då visar vår uppskattning för våra farsgubbar med uppvaktning och presenter. Men vad ska man ge sin far? En spikmatta som aldrig används? Ett par kallingar som krymper efter en tvätt? En upplevelse som aldrig blir av? Njaaa.. Vi tycker istället att man ska satsa på något som han verkligen gillar, något som rör det han älskar mest av allt… Att laga mat! Vi har därför sammanställt en lista med de sju bästa grill-presenterna för den grilltokige i olika prisklasser som vi tror att han verkligen kommer att uppskatta!

Häng med!

1. Pizzaugn

En present som både far din och du kommer uppskatta då du förhoppningsvis får smaka på en äkta napolitansk pizza bakad hemma i trädgården. För att göra äkta napolitanska pizzor så krävs det temperaturer på över 500 °C vilket är omöjligt i en vanlig ugn. Grillkung har allt från små till stora pizzaugnar som drivs på ved/kol, gasol och pellets i varumärkena Ooni och Forno Allegro.

Här hittar du samtliga pizzaugnar i sortimentet!

Letar du efter rabatterade produktpaket på pizzaugnar? Klicka här!

2. Smashjärn

Finns det något godare en hamburgare? JA, smashburger! Smashburger är ”the big thing” I grillvärlden just nu och både väldigt gott och enkelt. Det enda man behöver ha för att göra en äkta smashburger på sin grill är ju då självklart en grill men också ett smashjärn eller burgarpress. "Smashers" finns i både gjutjärn & rostfritt stål i olika former och storlekar. Vi har två favoriter när det kommer till smashjärn som är perfekta för present både till farsdag men även som julklapp:

Våra smashjärn hittar du här!

3. Termometer för grill & matlagning

En bra termometer är A och O vid grillning eller generellt vid matlagning. Det finns hur många termometrar där ute som helst i djungeln och därför listar vi de vi tycker är bäst helt enkelt. Termometrarna passar lika bra i grillen som i ugnen eller i stekpannan. Här kan du hitta alla våra termometers för grill och matlagning. Nedan kan du läsa lite mer om våra favoriter!

- Meater

Världens coolaste termometer enligt oss! Helt trådlös, alltså INGA sladdar till varken proben eller laddningsboxen. Visar både innertemperatur, yttertemperatur samt tillagningstid. I Meaters app finner du förinställda temperaturer för olika typer av kött, alarmsättning och massor av andra finesser.
Finns i tre varianter: Meater, Meater+ med längre räckvidd samt Meater Block med 4 st probes för den riktiga "nörden"

Läs mer om Meater här!

- Meat Stick

Meat stick fightas med Meater om förstaplatsen när det kommer till coolaste termometrar. Denna är precis som Meater helt trådlös och kopplas upp via Bluetooth. Räckvidden är upp till hela 80 meter vilket förhindrar termometern att tappa kontakten med din telefon och app. Det går även att komplettera termometern med en WiFi bridge vilket gör att du får ännu säkrare uppkoppling. Meat Stick finns i två olika varianter som du hittar här.

- Professional Secret

Sticktermometer med riktigt tunn sticka vilket gör att du inte får stora hål i din kött/fisk/kycklingdel. Väldigt snabb i sin avläsning och enkel att använda. Vi rekommenderar den till dig som vill ha en termometer som är allround och snabbt läser av temperaturen på flera olika delar i exempelvis kycklingen.

För att läsa mer om Professional Secrets termometer, klicka här!

- GrillEye MAX WiFi

Precis termometer med plats för upp till 8st probes samtidigt. Ger rätt temperatur på cirka 2 sekunder och kopplas enkelt upp via WiFi. Har en batteritid på 48 timmar och funkar i både grillen, ugnen och röken. Vi rekommenderar denna termometer till dig som vill ha en termometer på WiFi med precisa mätningar på flera prober samtidigt, exempelvis om du har många kycklingfiléer på grillen.

Kika in GrillEye termometer här.

- Cook Perfect

Liten och smidig termometer som mäter både innertemperatur och yttertemperatur samt när maten beräknas bli klar. Kopplas via Bluetooth och rekommenderas till dig som söker en termometer som är lite smidigare men ändå har vad som krävs för att bli kvarterets Grillkung.

För att läsa mer om Cook Perfects termometer, klicka här.


4. Kolstartare/ koltändare

En koltändare gör både tändningen av din kolgrill enklare och snabbare och du slipper lägga en halv dag på att få fyr på din grill. Vi har både kolstartare som drivs på el med sladd men även trådlösa. Detta är den perfekta presenten till den som grillar med kolgrill!

Här hittar du våra två favoriter:

- Omberg kolstartare med sladd hittar du här.
- Looft Lighter X, trådlös koltändare hittar du här.

5. Hot Wok gasolbrännare

Här har vi en present som passar perfekt för farsan som gillar att laga mat i naturen. Med Hot Wok gasolbrännare kan man laga mat lite överallt som t.ex. i skogen, på båten, på campingen, i husbilen, i sommarstugan eller så har man den bara som kompletterande grill/stekhäll hemma på altanen. Kolla in Hot Wok här!

6. Omberg verktygsset

Verktygsset med 5 delar inkl. fodral som passar perfekt till både grillen och stekhällen/Muurikkan. Innehåller både grilltång, spatula, skrapa som är perfekt till smashburgers m.m. Ge bort grillverktyg i present, något som alla grillnördar faktiskt behöver.

Här hittar du Omberg verktygskit.

7. Bordsgrill

Kan man ha för många grillar? Det beror på vem du frågar... Säkerligen är trädgården eller altanen utrustad med en grill men finns det någon bordsgrill i hushållet? Om inte, då kanske en bordsgrill kan vara en perfekt present!
Här finns det många olika varianter där Hibachi nog är den hetaste typen just nu. En mindre japansk bordsgrill i keramik eller lera som både är liten och smidig att använda. Här kan du hitta våra bordsgrillar.

8. Wok i gjutjärn

En rejäl wokpanna i gjutjärn behövs i varje hem. Denna modell från Omberg passar lika bra i grillen som på spisen. Ge bort en wok i present så kanske du får en mustig höstgryta som tack? Du hittar woken här!

9. Stekplatta

En stekplatta till grillen är ett måste tycker vi på Grillkung. Att komplettera sin grill med en stekplatta ger massvis av nya tillagningsmöjligheter såsom smashburgers, potatis, ägg, grönsaker och mycket mera. När det kommer till stekplattor så finns det både måttanpassade plattor efter enskilda modeller och varumärken men även universella stekplattor som du lägger direkt på gallret. Vissa stekplattor går till och med att ha över öppen eld eller på spisen! Här hittar du vårt utbud av stekplattor!

10. Grillkol

Grillas det med kol där hemma? Då är kol alltid en bra sak att få. Kol skiljer sig enormt mycket och det går inte att jämföra ett bra kvalitétskol med kolet man köper på macken eller på din lokala livsmedelsbutik. Ett bra kol har både betydligt bättre brinntid samtidigt som det kan ge mycket högre temperaturer! Vi har en rad olika kol från olika träslag, alla i hög kvalité. Du hittar vårt sortiment av kol här!

« Tillbaka till alla inlägg

Rekommenderade produkter