Grillkung

Ring oss!

0142-80102

Grilla med Grillkung!

Tips & inspiration

Inga produkter tillagda!

Lägg en produkt i varukorgen så ser det lite roligare ut här ;)

Varukorg

0 kr

Bogstek med revben - indirekt grillning

Publicerad 2015-03-16 av Sebastian Virta

Den här helgen blev det bara en grill, den blev dock desto bättre då köttet fick lite extra kärlek.

Den här grillen skedde i Rimforsa i svärmors sommarstuga på min Regal 490 som råkar stå just där;)

Jag svängde förbi City Gross i Mantorp där de har en fin köttavdelning med lite "udda" köttdelar från "fläsk-tvåan" (billigare och mindre vanliga delar från grisen) som passar perfekt till grillen och dessutom billigt. Köttet är saftigt och rikligt med fett och om man grillar det länge på indirekt grillning blir det perfekt. Jag valde att ta en 1,4 kg bogstek med revbenen kvar, revbenen ger bogen extra saftighet och god smak.



marinad från höften som vanligt
Enkel och stark sweetchillimarinad

Ca 1 matsked sambal oelek
Ca 1 matsked honung
1 dl Bira (ljus lager)
Ett par centiliter Jack Daniels Bourbon Whiskey
Peppar och salt

Detta blev en snabbmarinad då jag kom dit vid 18:30 sen glaceade jag med samma marinad en gång i halvtimmen.

Sen fick köttet ligga på grillen på indirekt värme med "en brännare av"-metoden då jag körde två av fyra brännare på medelhög värme och köttet på den andra sidan av grillen. Först gav jag köttet yta på hög värme för en fin yta, därefter stekte jag långsamt i ca 2 timmar på 120 grader. Till köttet serverade jag sedan en rotfruktsgratäng.

Vill du läsa mer? Visa senaste inläggen!
Vill du se alla? Gå till vårt arkiv!