« Tillbaka till alla inlägg

Grillkungs bästa marinad för grillad kyckling!

Publicerad 2016-05-10 av Sebastian Virta

Marinader och glace är nästan en vetenskap för många, själv kör jag mycket glace och snabbmarinering men det är mest för att jag är dålig på att planera och marinera i tid.

Några ingredienser som jag ofta använder är honung, sambal oelek, vinäger och paprikapulver.
Jag måttar aldrig hur mycket jag tar av olika saker utan går endast på känsla, smakar av och är klar när jag är nöjd. Det gör ju helt klart recepten lite svårare att skriva ner eftersom jag höftar när jag gör dem men jag fortsätter väl att höfta fast i skriftform så får ni testa och se vad ni tycker!

Sweat chili marinad

1 dl olja
2 matskedar honung
1-2 matsked sambal oelek (beror på hur starkt man vill ha det)
1 rejäl skvätt worchester sauce
1 liten skvätt vinäger (mycket viktigt)
1 matsked Soja av bättre kvalité
svartpeppar
salt

Dela upp marinaden i 2 delar så du kan använda den ena delen som marinad och den andra till glace för att få ett tjockare lager och mer smak, ringla det sista över köttet vid servering!

Denna marinad ger en härlig mörkröd/svart färg och passar perfekt till kyckling och fläsk, särskilt gott är den till kycklingvingar och drumsticks. Serveras med fördel tillsammans med vanlig naturell creme fraiche och det kan behövas då denna marinad är mycket stark.


Drumsticks & Wings med grillkungs sweat chili marinad

« Tillbaka till alla inlägg