Napoleon grillar - Kanadensisk kvalité

Napoleon tillverkas till största del i Ontario i Kanada där man tillverkat grillarna sedan 1981.

Varför Napoleon?

Napoleon Grills har en lång och framgångsrik historia. Namnet Napoleon föddes år 1981 i Ontario, Kanada av Wolfgang Schroeder genom att hans företag Wolf Steels började tillverka braskaminer och lite senare även grillar både för kol och gasol. Idag har företaget över 700 personer anställda världen över och fabriker med en yta av 226,000 kvadratmeter.

Det som vi på Grillkung tycker kännetecknar Napoleon är att de som en av väldigt få aktörer på grillmarknaden inte tittar så mycket på vad andra gör utan istället försöker göra världens bästa grill efter vad de tror på helt enkelt.
Det har i sin tur lett till många häftiga inovasioner och i förlängningen gett Napoleon en plats som en av de absolut största aktörerna på marknaden.

varfor_napoleon1.jpg

Infraröd brännare - Sizzle zone

Sizzle zone är en av inovationerna som gjort Napoleon mycket uppskattade av kunder runt om i världen. Många av Napoleons grillar är utrustad med en sidobrännare som kallas sizzle zone. Det är en keramisk brännare med hundratals små hål där gasen sipprar upp och skapar en yta av extrem hetta. Sizzle zone kan nå temperaturer på upp till 930°C och har många olika användningsområden.

Det klassiska användningsområdet är att grilla skivade styckningsdetaljer som entrecote, filéer eller stekar där man först karameliserar ytan på köttet och sedan grillar det klart inne i grillen till önskad stekgrad.

Vi på grillkung ser givetvis fler användningsområden. Man kan givetvis använda den som en vanlig kokplatta till potatisen, steka eller som vi älskar att woka på sizzle zone. Allt går bara mycket fortare än de klassiska kokplattorna som brukar finnas på grillar.

I vissa grillar är även Sizzle zone inne i grillugnen.

infrarod_brannare___zizzle_zone.png

Grilla med kol i gasolgrillen

I alla Napoleons gasolgrillar (exklusive de portabla) har man möjligheten att elda även med kol. Det enda man behöver är ett Napoleon Koltråg som man köper till grillen. Man sätter koltråget direkt på brännarna, tänder upp brännarna och kör på max med gasolen tills det brinner, därefter stänger man av gasen och väntar till man har den rätta temperaturen man vill grilla på.

Detta klarar grillarna av för att de är byggda med rätt dimensionerade material som klarar värmen från brinnande kol utan att bli förstörda.

Man behöver alltså inte välja mellan gasol och kol utan få de bästa egenskaperna av båda utan att köpa två grillar.

grilla_med_kol_i_gasolgrillen.jpg

Video Koltråg

Innehållet kan inte visas

Jetfire ignition

Napoleon tändning av grillen kallas Jetfire ignition och fungerar som ett säkert sätt att tända grillen. Ett litet gasolrör vid varje brännare tänds av en gnisttändare som sedan sprutar en liten eldlåga mot brännare och sedan tänder. Alltså ingen elektronik men ändå en tändning som fungerar varje gång. Detta gör att tändningen fungerar i ur och skur, år efter år.

jetfire_ignition1.jpg

Design

Napoleon strävar alltid efter att göra designen till sin egen, man tar inte genvägar för att kunna sälja mer grillar man skapar sin egen väg. Många uppskattar Napoleons design både när det gäller kvalité och hur de ser ut. Alla som kännt känslan i locken på en grill i Pro-serien eller ser brännarna och brännarskyddens tjocklek i en grill i Rogue-serien borde enligt oss hålla med. De saknar motstycke på marknaden i segmentet premiumgrillar.

Rogue 525 Black Edition 2020

Garantier

Napoleon har förmodligen marknadens bästa garantier.

Kvalité & materialval

Bara de bästa materialen är bra nog i en Napoleongrill. Bilden är från en enklare grill i Rogue-serien som är Napoleons mest sålda serie i antal, alltså ingen av de dyrare grillarna från Napoleon. Själva grillboxen är gjord i gjuten aluminium som håller över lång tid. Slitdelar som brännare och brännarskyd är tillverkade i rostfritt stål i mycket hög kvalité (304-standard) men det som skiljer dem mest från andra varumärken är tjockleken i godset. Tjockare gods, längre hållbarhet. Att man dessutom har Napoleon President garantiprogram i 15 år är ingen nackdel direkt.


Innehållet kan inte visas