Freestyle 425-SIB, hetaste grillen just nu?

Test och utvärdering - by @maglas_bbq

Under våren 2022 kom Napoleon grillar med en sprillans ny grillserie Freestyle bestående av 365, 425 & 425-SIB. Freestyle serien är en enklare modell med lägre pris som fortfarande erbjuder samma kvalité och funktion som dem andra Napoleongrillarna . Vår grill ambassadör Magnus Bjerden har fått äran att prova den nya Napoleongrillen Freestyle 425-SIB och nu ska ni få ta del av vad han tycker om grillen! Följ gärna Magnus på instagram för en massa härliga grillbilder och mat inspiration @maglas_bbq


Inledning

Jag har fått möjligheten att testa Napoleons nya gasolgrill freestyle 425-SIB. Sedan tidigare har jag 10 olika grillar, stekbord och ugnar. Jag har mest grillat med ved eller kol innan, men som grillnörd så tackar jag inte nej till att ge gasol en chans till. Jag har tidigare haft en Weber Spirit med 3 st brännare, Weber grillen kom inte upp i temperatur lika fort och den blev inte lika varm som Napoleon grillen. Om jag ska ge min bedömning på kvaliteten på dessa två grillar så får Napoleon 4 av 5 briketter och Weber Spirit 3 briketter av 5 .Det känns som Napoleon är mer gedigen och har tänkt till en extra gång då jag tycker Webern är lite skranglig och att brännarskydden inte håller så länge.


Första grillningen

När jag fick hem paketet så tänkte jag, oj hur ska detta gå?

Det var otroligt enkelt att montera den då det är en väldigt utförligt beskrivning. Jag monterade den i vardagsrummet och det är en del delar men det var inga problem då beskrivningen som jag nämnde tidigare är super enkel att läsa. Det tog mig ca 1.5 timme att montera men vad gör det när man får en sådan fin produkt när det är klar?!.

Jag startade upp grillen och på ca 5-7 minuter så var termometern i botten, glädjen som infinner sig är euforisk. Gastuben jag använder mig av är en standard PC10. Det jag kan rekommendera starkt är sidobrännaren på sidan av grillen då den ger en otrolig värme på upp till ca 900 grader och entrecoten får en magisk grillyta!

Jag uppskattar väldigt mycket är att den blir så otroligt varm samt att det finns gott om plats på gallret och ger en fin yta, Ren magi.

intro.PNG

Fördelar / Nackdelar


Fördelar med Freestyle 425-SIB:

 • Lätt att montera
 • Blir otroligt varm
 • Går upp i temperatur väldigt fort!
 • Lätt att rengöra
 • Drick öppnare på sidan!

Nackdelar med grillen:

 • Ibland blir det kondens i termometern men det försvinner
 • Sidobrännaren kan vara lite svårtänd om det blåser lite. Det finns dock vindskydd till sidobrännare att köpa till just vid såna tillfällen!

f.PNG

Rengöring

Detta använder jag när jag gör rent grillen.

 • Grillborste
 • Spackelskrapa eller annan skrapa
 • Varmvatten och såpa eller någon annan form av grillrengöringsmedel
 • Trasa
 • Papper
 • Matolja
Jag hettar alltid upp grillen till max innan jag skall tvätta den för att bränna bort så mycket söm möjligt sedan är det bara att ta bort gallren och skydden för brännarna och börja tvätta med utrustningen jag nämnde tidigare. Super enkelt och tar inte lång tid för att man skall få grillen att glänsa igen.

Slutord

Den stora frågan är, kan jag göra allt det jag gör på mina andra grillar? Sanningen är att jag nu oftast drar igång denna gasolgrill även om det är korv med bröd, beffribs eller smashburger. Jag gör även magiska pizzor på den grill då den blir otroligt snabbt varm och det är ju ett måste för att lyckas med den perfekta pizzan. Sista ordet om Napoleons Freestyle 425-SIB, WOW vilken grill. Bra jobbat Napoleon!

För mer grillmagi så följ mig på Instagram maglas_bbq

Mvh självutnämnda Grillkungen Magnusslutord.PNG