Overnight - Pulled Pork

12 Timmars | Pulled Pork | Grillkung

Pulled Pork - 12 Timmar

Vi grillade våran Pulled Pork (Fläskkarré) på en Traeger PRO 575 D2 en väldigt prisvärd och smidig grill! Perfekt för någon som vill få grillsmaker utan att göra det allt för krångligt, då den gör 90% av jobbet själv. Så länge du tar hand om den väl!

Produkter vi använde:
Ingredienser:

Fläskkarré
Pork & Poultry

Tillagning
  1. Välj vilken typ av pellets du vill använda (vi rekommenderar äpple/körbär). Sätt din pelletsgrill på 100°C . Ta fram köttet så att den blir rumstempurerad.
  2. Använd hushållspapper för att suga upp eventuella kött juicer så att stycket inte är blött när vi kryddar styckdetaljen.
  3. Kydda fläskkarrén ordentligt, det är ett stort stycke som ska gå över en lång period. Vi använde Traegers Pork & Poultry, just på grund av att den är söt och går väldigt bra ihop med pelletsen och smakerna vi vill få fram! *Bild
  4. Lägg fläskkarrén på grillen och sätt in en termometer i mitten av stycket, där den kommer att ta längst tid att bli klar. En termometer behövs inte, men det underlättar matlagningen då alla stycken är olika stora och därför blir klar olika snabbt. Använder du dig av en termometer får du perfekt resultat varje gång! *Bild
  5. Grillar du fläskkarrén övernatten, så borsta på lite äpplecidervinäger på stycket innan du går och lägger dig. Och borsta sedan på mer när du vaknar, och fortsätt så en gång i timmen tills att stycket är klart!
  6. Grillar du fläskkarrén överdagen, så borta på lite äpplecidervinäger varannan timme!
  7. Din pulled pork är klar när den interna temperaturen visar 87°C. Här kan tillagningstiden variera lite beroende på storleken av fläskkarrén men runt 12 timmar kommer det att bli. (Vill du att den ska gå lite snabbare så kan du använda folie eller slaktarpapper och slå in fläskkarrén dem sista 10-15°C för att det ska gå lite snabbare, detta rekommenderar vi ej då den blir godare om den själv får ta sig till 87°C). *Bild
  8. Efter att din plockat bort din pulled pork från grillen, låt den vila. Minst 1 timme, slå in den i folie eller slaktarpapper och förvara den i rumstemperatur. Helst i en kylbox eller liknande som inte är kall. För att den av sig själv ska få komma ner i temperatur.
  9. Efter väntan är det bara att hugga in, köttet kommer att vara fantastiskt av sig själv utan såser. Men vill man vara en rebel så går det bra att använda :)

TIPS!

Pulled pork går bra ihop med pitabörd och en massa olika grönsaker, väldigt lätt och är hur gott som helst!
Pulled pork med potatisklyftor eller pommes är också väldigt gott :)

*BILDER

12_timmars_|_pulled_pork_|_grillkung1.png