Chèvre Pizza med het salami á la Malin Rosdahl


Chevré Pizza med het salami, honung, basilika och pinjenötter.

Det här gången delar vår ambassadör Malin Rosdahl med sig av en favorit pizza som både är en lyxig och smakrik pizza. Malins instagram hittar ni här @smakbomben

Tillagningstid: ca 60 minuter plus gräddning. Malin själv har används sig av den vedeldade pizzaugnen Nonno Peppe från Forno Allegro. Självklart kan du baka pizzan i vanlig ugn, kör på högsta temperatur.

_

Recept

Pizzadeg till 2 pizzor

25 gram färsk jäst
2,5 dl vatten (37 grader)
390 gram Tipo 00 mjöl
En nypa salt
En nypa socker (för snabbare jäsning)

Tipo 00 mjöl hittar du här

Vill du följa lite riktlinjer hur tillvägagångssättet på en pizzadeg går till hittar du det här.

Ingredienser

  • Tomatsås
  • Mozzarella (3/4 delars mozarella per pizza)
  • Chorizo Salami
  • Chèvre
  • Honung
  • Rostade pinjenötter
  • Basilika
  • Salt
  • Peppar

Tillvägagångsätt

1. Baka ut degen.

2. Lägg på tomatsåsen, du hittar Malins recept här.

3. Riv mozzarella, skiva chorizosalami, bryt av bitar av chévre och lägg på pizzan.

4. Ringla över honung, salta och peppra efter smak.

5. Grädda tills pizzan får frasiga kanter och blir ordentligt gräddad på undersidan

6. Toppa med pinjenötter och basilika.

7. Avsluta med att tillsätta salt och peppar efter smak. Dela pizzan och njut!

_