Recept på Barbecue Pit Beans

Ett recept från Thomas Videhjärta @smoked_thomas_bbq på riktiga barbecue pit beans för alla BBQ älskare. Passar perfekt som ett tillbehör till saftiga revben, en bra coleslaw & rostad majskräm. Men funkar självklart till all typ av BBQ.

Ingredienser

  • 1 paket bacon
  • 2 burkar med blandade färdigkokta bönor (380/230g)
  • 1 stor gullök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika
  • 1 burk passerade tomater (390g)
  • 1 dl valfri bbq sås (Grillkungs recept hittar ni HÄR)
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl farinsocker
  • 1 msk soja
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk oregano
  • Salt & Grovkorning svartpeppar

  • Koriander
  • Lime


intro

Tillvägagångssätt

Väljer man att tillaga rätten helt på grillen så börja med att sätta en gjutjärnspanna eller tjockbottnad gryta på grillen/smokern direkt så den hinner bli varm medan man påbörjar sin mise en place.


  1. Hacka löken och vitlöken fint samt tärna baconet och paprikan.
  2. Börja med att steka baconet tills dess att det börjar rendera fett
  3. Tillsätt därefter löken och stek tills den börjar få lite färg och ha därefter i vitlöken.
  4. Tillsätt dom torra kryddorna och fräs med i fettet nån minut, blir det torrt kan man pytsa i lite av den passerade tomaten så det inte bränns vid.
  5. Häll i resterande mängd tomat, bbq sås, vinäger, soja och sist sockret. Vill man ha lite textur kvar i paprikan så låt detta sjuda i ca 30 min och reduceras ihop till en tjockare konsistens utan lock innan man tillsätter paprikan annars låter man den gå med direkt också.
  6. Fortsätt att sjuda såsen i 30 min till så man får en bra rökig smak
  7. Tillsätt därefter bönorna och smaka av med salt och peppar, ev mera socker om det är för strävt.
  8. Låt det gå klart på grillen tills bönorna är varma, ca 10 min till.
  9. Vid servering klyfta limen och pressa saften över bönröran och garnera med plockad koriander.


Följ Thomas på instagram för att få mera inspiration till vad du kan göra på grillen!

@Smoked_Thomas_BBQ