Recept

Baka en pizzadeg på ett snabbt sätt.

Hur gör man?

Superenkelt och supersnabb pizzadeg:

Tidsåtgång: 1-2h
En deg som går snabbt att göra när man lite för sent kommer på att man vill äta pizza.
  • 6 stora degbollar (eller 7 mindre)
  • Recept:
  • 1000g vetemjöl (16.5 dl)
  • 600g vatten (6dl)
  • 10g olivolja (1 msk)
  • 26g salt (1.5 msk)
  • 25 gram jäst (ett halvt paket)
Gör såhär:
  1. Lös upp saltet i vattnet
  2. Blanda i olivoljan och jästen.
  3. Häll i allt mjöl och knåda för hand eller i maskin i 15min tills degen är slät och smidig. Täck degen och låt den vila 30 min på en varm plats i köket. Dela upp degen i 6 stycken degbollar på ca 260g styck, alternativt 7 degbollar på 230g styck. Jäs i deglåda, separata runda burkar eller fristående täckta i ca 30-60 min till (dom ska ha dubblats i storlek)Baka sedan ut pizzorna med valfri topping! Enkel och medelsnabb pizzadeg!
  4. En medelsnabb deg som man enkelt kan förbereda några timmar innan gästerna kommer.
Tidsåtgång: 3-4

6 stora degbollar (eller 7 mindre)

Recept:
  • 1000g vetemjöl (16.5 dl)
  • 630g vatten (6,3dl)
  • 10g olivolja (1 msk)
  • 26g salt (1.5 msk)
  • 10 gram jäst (1/5 del av ett jästpaket)
Gör såhär:
  1. Lös upp saltet i vattnet
  2. Blanda i olivoljan och jästen.
  3. Häll i allt mjöl och knåda för hand eller i maskin i 15mintills degen är slät och smidig. Täck degen och låt den vila ca 60 min på en varm plats i köket. Dela upp degen i 6 stycken degbollar på ca 260g styck, alternativt 7 degbollar på 230g styck. Jäs i deglåda, separata runda burkar eller fristående täckta i ca 3h till (dom ska ha dubblats i storlek)Baka sedan ut pizzorna med valfri topping!
Recept från Marcus Larsson