Här är recept på bakverk och sötsaker att göra på grillen eller i pizzaugnen!

bakverk.jpeg

Hemmagjorda Semlor

Ett basic recept för alla som älskar semlor!

Vetedeg:

  • 50g jäst
  • 150g smör
  • 5dl mjölk
  • 2dl strösocker
  • 1msk kardemumma
  • 2tsk salt
  • ca 1 liter vetemjöl

Smält smöret och tillsätt mjölken. Vätskan ska vara fingervarm (37grader).

Smula jästen i en bunke och häll över den ljumna mjölk & smör blandningen.

Rör om så jästen löses upp.

Tillsätt socker, salt och kardemumma och rör om.

Tillsätt lite mjöl i taget (tills degen lossnar från kanterna av bunken).

Strö lite mjöl över och låt degen jäsa ca 40 minuter.

När degen vilar gör fyllningen.

Knåda degen och dela upp den i 16 bitar och rundriv (man rullar degen så ytan spänns). Låt degarna jäsa ytligare 30minuter.

Mandelmassafyllning:

  • 150g mandelmassa
  • 1dl florsocker
  • 1dl vispgrädde

Smula sönder mandelmassan och tillsätt resten. Blanda med elvisp.

Topping:

  • - Grädde
  • - Florsocker