Perfekta revbensspjäll på två olika sätt!
Publicerad 2015-03-29 av Sebastian Virta
Dags för spare ribs eftersom det är bland det godaste jag vet att grilla.
Utmaningen med revben är att ta sig ordentligt med tid och inte grilla för varmt, då blir de brända och sega, har du bråttom är det bäst att koka dem först!
Jag tänkte att jag ska lära er 2 olika sätt att grilla stora och tjocka revbensspjäll på.
Det ena sättet med kokning och direkt grillning det andra med långsam indirekt grillning.
Eftersom svärfar är grisbonde så har jag ofta tillgång till magiskt fint svenskt griskött som vi brukar stycka tillsammans. Oftast tar vi lite mindre unggrisar på runt 50-60 kg som vi styckar relativt grovt. Detta var en sån unggris. Jag plockade fram 2 påsar stora revben från frysen, den ena som jag tänkte förkoka och sedan grilla och den andra som jag tänkte grilla långsamt på indirekt grillning i några timmar.
1. Revben - kokta sedan grillade
Först långsam kokning i 40-60 minuter direkt från frysen, man kan koka dem längre om man vill.
(detta sätt passar utmärkt vid dålig planering)
Salt och några lagerblad
Fördelar: Det går inte misslyckas på grillen om de är förkokta, de får god smak från buljong mm, det går snabbt att grilla, de blir alltid möra och saftiga.
Det enda du behöver göra är att pensla lite glace några gånger medan du grillar.
Eftersom jag kokade dem på morgonen valde jag dock att lägga dem i marinad några timmar.