« Tillbaka till alla inlägg

Helgrillad unggris till påsk!

Publicerad 2015-04-04 av Sebastian Virta

Fläskkött är som gjort för grillen i allmänhet och unggris i synnerhet!
Jag kan verkligen rekommendera svensk unggris och jag tror det kommer dyka upp i kyldiskarna i affärerna under allt större utsträckning i framtiden, precis som vi äter lamm eller kalv.

Ett slakteri som jag vet erbjuder unggris (under säsong) är iaf Dalsjöfors,
https://dalsjofors.org/

Att grilla den hel gris kräver en del tålamod, mycket tid och mycket förberedelse. Jag började med att beställa slakt på onsdagen, sen fick den hänga till torsdag morgon då jag marinerade den. In i kylskåpet på jobbet sen fick den ligga där till fredag förmiddag. Grisen vägde ca 20 kg. Fördelen med unggris är att alla delar är så otroligt saftiga och möra oavsett var på grisen de sitter.

Bild innan marinering på torsdag morgon, bilden tagen hos min far, hunden Bosse var lite småsugen.

« Tillbaka till alla inlägg