Helgens grillning
Publicerad 2015-03-09 av Sebastian Virta
Helgens fina väder bjöd in till grill på olika sätt och på olika platser.
På lördagen blev det en majskyckling indirekt grillad genom "Chicken on a can"-metoden där man tar en ölburk och sätter kycklingen på ölburken för att ångsteka kycklingen inifrån. Det blev riktigt lyckat.
Marinad:
Jag gjorde marinaden snabbt direkt efter jobbet så det blev ingen långmarinering. Jag tog ett par deciliter öl, olja, lite olika örter, en halv citron, worchestersås, peppar och salt, därefter packade jag in detta i en påse och lät det ligga i ca en timme. När det var klart tog jag majskycklingen och petade in vitlökssmör innanför skinnet på bröstfiléerna för att få
den riktigt saftig även där (väl värt besväret).
På söndagen var vi i svärmors sommarstuga och eldade upp 2 enorma tallar som sågades ner i höstas, då var det ju bara att passa på att grilla lite korv vid vattnet medan elden tog tallarna