Grillkung

Ring oss!

0142-80102

Grilla med Grillkung!

Tips & inspiration

Inga produkter tillagda!

Lägg en produkt i varukorgen så ser det lite roligare ut här ;)

Varukorg

0 kr

Beercan bacon burgers!

Publicerad 2015-04-20 av Sebastian Virta

Då var det söndag eftermiddag och suget efter en riktig burgare blev större och större!
Har varit sugen länge på att testa att göra ett gäng Beercan bacon burgers och nu kunde jag inte hålla mig längre.

Jag gjorde såhär:

Recept Beercan bacon burgers

Nötfärs med 10 % fetthalt rullad i 5 st stora köttbullar á ca 250 gram styck sedan tar man enn 33 cl burk och mosar rakt genom bullen och formar sedan med händerna några centimeter upp på burken, lindar ett par skivor bacon runt som fastnar och fungerar som lim nästan. Sedan vrider man försiktigt ut burken och burgaren är färdig att fyllas.

Jag hade lite svårt att välja vad jag skulle ha i mina burgare men valde följande fyllning:

Vitkol, lök, squash, paprika, nötbog och en rökt älgkorv.
Som sås blandade jag en barbecuesås med hot souce och en klick bearnisesås toppat med ost.

Man kan välja vad för fyllning som helst efter smak men jag kan rekommendera den rökta korven tillsammans med grönsakerna och nötbogen.

Därefter ska de grillas på indirekt värme i ca 50-60 minuter i ca 150 °C

Resultatet kan inte bli misslyckat och jag rekommenderar att du testar redan idag!

Vill du läsa mer? Visa senaste inläggen!
Vill du se alla? Gå till vårt arkiv!