Vedeldad pizzaugn i perfekt storlek

Forno Allegro by Edil Planet Nonno Peppe

10 990 kr
klarna-logo
Lägg i varukorgen
Lagervara 2-4 dagar (Skickas inom 1-2 arbetsdagar)
Fri frakt!
Garanti i 24 månader
Produktinformation

Nonno Peppe är Edil Planets mest sålda pizzaugn då den har ett väl tilltaget bakbord för att passa även den större familjen. I denna ugnen är det inte nån direkt begränsning för hur stora pizzor du vill göra då bakbordets dimension är 60x60 cm.
Ugnen är ännu ett strå mer isolerat än lillebror Nonno Lillo för att bli så bränsleeffektiv som möjligt.
Den svalnar långsamt vilket kan vara minst sagt användbart när du lagar mat som kräver lägre värme.

Nonno Peppe är tillverkad i rostfritt stål av lokala italienska hantverkare i fabriken i Bompietro, Sicilien. Ytterhöljet är lackad i antracite och skulle kunna beskrivas som en grå svart färg. Ugnen kommer komplett med vedavdelare, ugnslucka och skorsten så det enda du behöver tillhandahålla är lite ved. Vi rekommenderar också en infraröd termometer så att man har möjlighet att mäta temperaturen på stenen. Temperaturen på stenen avgör om du är redo att börja baka. Stenen är tvådelad för att bli mindre känslig för sprickor.

Pizzastenen är gjord av hela 40 mm äkta biscottisten från Sicilien, de är lite skrovligare och porösa vilket gör att du kan baka pizzan i väldigt höga temperaturer vilket skapar en perfekt krispig botten utan att bränna pizzan även vid 450-500°C, varje sten är unik och är en del av tjusningen.


Grillkungs tips till nybörjaren

För att laga mat med en mediumtemperatur är det lagom att ha stenen på mellan 230-320 grder celsius, om man däremot ska baka pizza ska stenen upp till 350-380 grader.
Ett bra tips är att elda upp ugnen långsamt, gärna en timme, då är det enklare att styra temperaturen till ett jämt flöde.
Börja att tända en liten brasa i mitten på ugnen, fortsätt lägg på lite mer ved i omgångar och stäng ugnsluckan emellan. När du fått upp ugnen i lagom temperatur skjuter du veden åt sidan, lägger veddelaren så det håller sig på plats, sopar av bakbordet och börjar grädda. Beroende på temperatur tar pizzan mellan 1-3 minuter att grädda. När man lagar mat i en vedugn måste man snura maten ibland då det blir varmare på den delen som är nära elden.
OBS! Använd aldrig kemikalier när du tänder ugnen, tidningspapper eller naturliga braständare går finfint.

Modell
Nonno Peppe
Artikelnummer
nonnopeppe
Varumärke
Mått & vikt
Bredd 82 cm
Djup 76 cm
Specifikationer Pizzaugnar
Färg Svart / Antracit
Pizzastenarnas vikt   26 (13 st) kg
Material Rostfritt stål
Material Bakbord Handgjort tegel
Max storlek på pizza 50 cm diameter
Maxtemperatur 500 grader Celsius
Öppning 60 cm
Vedhållare Ja
vikt 65 kg
Plats för antal pizzor 2 st
Bakbord 60x60 cm
Uppeldningstid 20-30 (gärna längre) minuter

På Edil planet Forni i centrala Sicilien tillverkar Familjen La placa pizzaugnar i tredje generationen. Far och son Agostino & Dario La Placa styr idag tillverkningen efter att grundaren Guiseppe La Placa har dragit sig tillbaka. Deras passion för kvalité och utveckling har gjort deras pizzaugnar kända världen över och genom stora inköp direkt från fabrik i Italien kan vi erbjuda er riktiga italienska pizzaugnar till ett bra pris.

Modell
Nonno Peppe
Artikelnummer
nonnopeppe
Varumärke