Italiensk vedeldad pizzaugn

Forno Allegro by Edil Planet Nonno Lillo

6 990 kr
klarna-logo
Lägg i varukorgen
Tillfälligt slut
Fri frakt!
Garanti i 24 månader

Bli kontaktad när varan finns i lager!

Den minsta vedeldade pizzaugnen från Forno Allegro är Nonno lillo, Man kan baka en pizza i taget på max ca 35 cm i diameter. Den är gjord i samma material som de större ugnarna med samma krav på material, isolering och kvalité. Med sin ringa vikt på 35 kg kan du enkelt ta med pizzapartyt till sommarstugan eller till en vän. Den mindre ytan gör också ugnen lättare att använda för en nybörjare.

De dubbelisolerade ugnsvägarna med ett rejält lager isolermaterial emellan gör att ugnen håller värmen bra och blir bränslesnål. Den svalnar även långsamt vilket kan vara minst sagt användbart när du lagar mat som kräver lägre värme.

Nonno lillo är gjord av 100% rostfritt stål av lokala italienska hantverkare i fabriken i Bompietro, Sicilien. Ugnen kommer komplett med vedavdelare, ugnslucka och skorsten så det enda du behöver tillhandahålla är lite ved. Vi rekommenderar också en infraröd termometer så att man har möjlighet att mäta temperaturen på stenen. Temperaturen på stenen avgör om du är redo att börja baka.

Pizzastenen är gjord av äkta vulkansten från Etna på Sicilien, inte långt ifrån där ugnarna byggs. Vulkanstenen har flera fina egenskaper då den värms upp snabbt men svalnar också av långsamt. Värmen sprider sig jämt i hela stenen.

Grillkungs tips till nybörjaren

För att laga mat med en mediumtemperatur är det lagom att ha stenen på mellan 230-320 grder celsius, om man däremot ska baka pizza ska stenen upp till 350-380 grader.

Ett bra tips är att elda upp ugnen långsamt, gärna en timme, då är det enklare att styra temperaturen till ett jämt flöde.
Börja att tända en liten brasa i mitten på ugnen, fortsätt lägg på lite mer ved i omgångar och stäng ugnsluckan emellan. När du fått upp ugnen i lagom temperatur skjuter du veden åt sidan, lägger veddelaren så det håller sig på plats, sopar av bakbordet och börjar grädda. Beroende på temperatur tar pizzan mellan 1-3 minuter att grädda. När man lagar mat i en vedugn måste man snura maten ibland då det blir varmare på den delen som är nära elden.

OBS! Använd aldrig kemikalier när du tänder ugnen, tidningspapper eller naturliga braständare går finfint.

Modell
Nonno Lillo
Varumärke
Mått & vikt
Bredd 60 cm
Djup 50 cm
Höjd 31 (plus skorsten) cm
Specifikationer Pizzaugnar
Färg Coppar och antracit
Material Rostfritt stål
Material Bakbord Lavasten
Max storlek på pizza 35 cm diameter
Maxtemperatur 500 grader Celsius
Öppning 50 cm
Vedhållare Ja
vikt 35 kg
Plats för antal pizzor 1 st
Bakbord 40x50 cm
Uppeldningstid 20-30 (gärna längre) minuter

På Edil planet Forni i centrala Sicilien tillverkar Familjen La placa pizzaugnar i tredje generationen. Far och son Agostino & Dario La Placa styr idag tillverkningen efter att grundaren Guiseppe La Placa har dragit sig tillbaka. Deras passion för kvalité och utveckling har gjort deras pizzaugnar kända världen över och genom stora inköp direkt från fabrik i Italien kan vi erbjuda er riktiga italienska pizzaugnar till ett bra pris.

Modell
Nonno Lillo
Varumärke